2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Befejeződött Szikszó belvárosa felújítása

Befejeződött   Szikszó városában  nívós településközpont kialakítása. Az ünnepi átadó november 7-én délelőtt 10 órakor lesz, ahol dr Mengyi Roland, a B.A.Z. Megyei Közgyűlés elnöke mond ünnepi köszöntőt..
Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt: a 430 millió forintos fejlesztés példaértékű: hiszen az önkormányzati, a civil és a vállalkozói szféra összefogásának az eredményét látjuk megvalósulni.
Szikszó Önkormányzata az ÉMOP pályázatán járt sikerrel, ahol a 430 milliós fejlesztési összegből  348 millió forintot sikerült elnyernie. A fejlesztés tavaly tavasszal indult a Bolt utca felújításával, amit már nyáron birtokba vehettek a szikszóik. Tavaly évvégén fejeződött be a Szikszói Református Parókia átalakítása. Erre az épületre már nagyon ráfért a felújítás, hiszen évtizedek óta nem volt fejlesztés  ezen az ingatlanon. A beruházás keretében a külső homlokzat hőszigetelése, az alsó szint , a földszinti épület vizesedés szigetelése történt.  Megerősítették a födémet, ahol egy tetőtéri helyiség került kialakításra. Szintén tavaly évvégén készült le a Rákóczi utca. A korábban egyirányosított útszakaszt újra aszfaltozták,  és új parkolókat alakítottak ki.  A beruházás keretében két szikszói vállalkozás telephelye is megújult.
A program egyik látványos eleme  a Kistérségi Okmányiroda Központ építése, és a hátsó udvarban a parkoló kialakítása   Az új intézmény  a  szikszói városháza tőszomszédságában lévő ingatlan helyén épült fel, és ezzel  a kistérséget kiszolgáló korszerű intézmény jött  létre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek