2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolci tárgyalások az orosz beutaztatás élénkítése érdekében

Miután a belföldi idegenforgalom pozitív alakulása még várat magára (a vendégéjszaka-szám relatív emelkedése a kuponozás miatt nem hozott bevételnövekedést a szállásadóknak, s a SZÉP kártya felhasználás iránya sem a szálláshelyek bevételeit alakítja pozitívan a térségben), Miskolc turisztikai desztinációmenedzsment szervezete a belföldi imázsépítő munka mellett egyre inkább a legfontosabb külföldi küldőpiacok irányába kénytelen fordulni. Ezek közül Oroszország jelenleg a 4. legfontosabb küldőterülete a városnak. Az orosz vendégforgalom az elmúlt másfél évben vált relevánssá a térségben, s különösen ebben az évben (2013) volt tapasztalható az orosz csoportok nagyobb számú érkezése Miskolcra, mellette pedig az egyéni turisták, családok számának jelentős növekedése. A tapasztalt pozitív változás erősítése érdekében kezdődtek tárgyalások a múlt hét folyamán Jekatyerinburgban, ahol Miskolc részéről jelen volt Miskolc város polgármestere, Kriza Ákos, alpolgármestere, Pfliegler Péter, a Miskolc Holding vezérigazgatója, Pálffy Kinga és a TDM szervezet vezetője, Nagy Júlia is. A megbeszéléseken részt vett Fábián Sándor, a Magyar Turizmus ZRt. orosz külképviselet vezetője, Dr. Baranyi András, a moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ igazgatója, Fábián Pál konzul, valamint Varga Tamás külgazdasági szakértő is.

A két napos program során a delegáció több megbeszélésen és szemináriumon is bemutatta Miskolc, valamint Észak-Magyarország turisztikai kínálatát, többek között az Uráli Turisztikai Szövetség szervezésében zaljott turisztikai fórumon, valamint az Uráli Turisztikai Szövetség, a Vedi Tours és a Főkonzulátus társszervezésében zajlott szemináriumon, ahol a magyar fél turisztikai értékeinek a bemutatásán túl az orosz utazási irodák képviselői is megfogalmazták elvárásaikat, igényeiket a fogadóterület felé.

A Turisztikai Szövetség szervezésében zajlott fórumon több mint 40 újságíró is részt vett. Az Uráli Turisztikai Szövetség, a Vedi Tours és a Főkonzulátus társszervezésében zajlott szemináriumon pedig több mint 50, a turisztikai szakmában működő cég vezetője vett részt, amely a nyári időszakot figyelembe véve nagy eredmény.

A fórumokon a miskolci TDM szervezet vezetője, Nagy Júlia Észak-Magyarország, s ezen belül kiemelten Miskolc és környéke turisztikai kínálatát mutatta be, illetve Fábián Sándor, a Magyar Turizmus ZRt orosz külképviselője általános Magyarország prezentációt tartott. A megbeszélések eredményeképp Észak-Magyarország jobb megismertetése céljából többek között január közepére egy közös study tour szervezéséről állapodtak meg a felek. Mindezeken túl több magyar-orosz egészségturisztikai projekt lehetőségeiről is szó volt azon a megbeszélésen, ahol a delegáció Alexander Harlovval, Szvedlovszk megye külkapcsolatokért, külga zdaságért felelős miniszterével, valamint a helyi iparkamara és a KKV-szektor képviselőivel tárgyalt.
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…