2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vízből mentési gyakorlat

Az előző évhez hasonlóan a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség komplex vízből mentési gyakorlatot hajtott végre a Vadna- parkban augusztus 15-én. A gyakorlatot, amelyen a Kazincbarcikai, az Ózdi és a Szendrői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya vett részt, Lipták Attila tűzoltó ezredes, megyei igazgató nyitotta meg.
Feltételezés szerint ittas horgászok csónakjukból vízbe estek, egyikük elmerült, míg a társa a felborult csónak oldalába kapaszkodva próbálja magát fenntartani. A „kárhelyszínre” a szendrői gépjárműfecskendő és motoros kishajójuk, a Neptun Búvárszolgálat és az Országos Mentőszolgálat rohamkocsija vonult. A vízfelszínen lévő sérültet azonnal, míg elmerült társát csak keresés után sikerült kimenteni. A mentőszolgálat a kishajóban elkezdett újraélesztést a vízparton folytatta és sikerre vitte. A felborult motoros ladik olajtartálya a vízfelszínen kisebb kiterjedésű olajfolt szétterülést okozott, de az életmentést követően ezt is sikerült kármentesíteni.
A gyakorlaton részt vettek az Izsófalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat szakemberei.
A résztvevő szervezetek megismerkedhettek egymás felszereléseivel és eszközeivel, valamint olyan ismeretekkel gyarapították tudásukat, ami mindennapi munkájukat még sikeresebbé teheti.
Szent-Királyi László tűzoltó alezredes kirendeltség-vezető a gyakorlat végrehajtását megfelelőre értékelte és méltatta a hivatásos és önkéntes képességek összehangolt munkáját.
 
 
Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek