2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Új katasztrófavédelmi mobil labor, veszélyes anyag szállítmány ellenőrző (KMSZ-ADR) gépjárművet kapott az igazgatóság

Új katasztrófavédelmi mobil labor, veszélyes anyag szállítmány ellenőrző (KMSZ-ADR) gépjárművet kapott az igazgatóság

A speciális felépítménnyel ellátott Land Rover gépjármű augusztus 14-én érkezett az igazgatóságra. A várható szeptemberi rendszerbe állítása előtt megtörténik a kezelőszemélyzet képzése a gépjármű és a szakfelszerelések hozzáértő kezelése érdekében.

Ez az új, kiemelkedő terepjáró képességgel bíró gépkocsi a több mint tíz éve szolgálatban lévő Mercedes Sprintert váltja. A BM HEROS Zrt. és a Gamma ZRT. által közösen kifejlesztett gépjárműben megtalálhatók azok a meteorológiai-, vegyi- és sugárzásmérő műszerek, különböző mentesítő anyagok, valamint egyéni védőeszközök és felszerelések, amelyek képesek a különböző vegyi vagy radiológiai események felderítésére, a beavatkozáshoz szükséges döntéstámogató folyamatok végrehajtására, lakosságvédelmi intézkedési javaslatok megtételére, a veszélyeztetett területen jelen levő káros anyagok kimutatására.
A káresetek helyszínén végzett feladatokon túl a gépjármű segíteni fogja az igazgatóság szakembereinek közúti és vasúti veszélyes anyag szállítási ellenőrzési tevékenységét is, hiszen a felmálházott biztonsági elemek, az info-kommunikációs eszközök, a megkülönböztető hang- és fényjelzések, szakfelszerelések képessé teszik a járművet a magas színvonalú ellenőrzési és megelőző feladatokra is.
A készenléti eszköz rendszerbe állításával nagy mértékben fejlődik a vegyi és radiológiai események beazonosítása és kezelése, így az elsődleges beavatkozók életének és testi épségének, továbbá a lakosság élet és vagyonbiztonságának a védelme.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek