2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Balesetmegelőzés a nyári táborban

A tiszaújvárosi rendőrök 2013. augusztus 13-án meglátogatták a táborozókat és tájékoztatót tartottak, illetve ajándékot is vittek magukkal.


Elsősorban helyi hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett nyári tábort Tiszapalkonyán a Gyermekjóléti Szolgálat, melynek keretében húsz kisgyermek vehetett részt különféle programokon, játékokon.

 A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya szívesen vette a felkérést, mely alapján a táborozó gyermekeknek játékos közlekedés biztonsági előadást tartottak.

Ennek keretében a gyermekek játékos módszerekkel, látványos diavetítéssel egybekötött, interaktív programon vehettek részt, mely során az is kiderült, hogy többségük jól ismeri a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat.

Az elsősorban kisiskolásoknak készült dia-bemutatóból megismerhették a táborozók a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályait, illetve veszélyeit, de tájékoztatót kaptak a kerékpár kötelező felszereléseiről is.

Az előadást követően a gyermekek néhány balesetmegelőzés szolgáló ajándékot is kaptak a rendőröktől, de ők is átadták azokat a gyurmából általuk megformált tárgyakat, melyeket a rendőri munkához kapcsolódóan erre az alkalomra készítettek.

 A gyermekek önálló, balesetmentes közlekedéséhez a táborban megszerzett ismeretekkel is igyekeztek a tiszaújvárosi rendőrök hozzájárulni, illetve ehhez majd a szeptemberi iskolakezdést követően az „Iskola rendőre!” program további segítséget adhat.

 

 

 

 

 

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…