2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

IVS újragombolás Miskolcon

Megkezdődött Miskolc Megyei Jogú Város jelenleg hatályban lévő Integrált Városfejlesztési Stratégiájának teljes körű felülvizsgálata és újragondolása.

Az egy évig tartó projekt eredményeképpen a város rendelkezni fog egy olyan átfogó Településfejlesztési Koncepcióval és Integrált Településfejlesztési Stratégiával – az Európai Unió 2014-2020-as programozási időszakára vonatkozóan-, amely az EU 2020 stratégiában lefektetett tematikus célokkal összhangban határozza meg a város fő fejlesztési irányait.

A projekt részeként Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkában résztvevő szakemberekből – a fejlesztési célkitűzéseknek megfelelően – tematikus munkacsoportokat alakított ki, hogy ezzel segítse a hatékony megvalósulást.

A munkacsoportok mellett a város egy stratégiaalkotásban jártas külső szakértő munkáját is igénybe veszi, amelyet a pályázati támogatásból finanszíroz. Ezt a feladatot a Consulting-Szenzor Kft. fogja ellátni.

2013. július 3-án megtörtént az első – projektindító – tanácskozás, amelyen megalakultak a munkacsoportok, bemutatkozott a külső szakértő, elkészült az Integrált Városfejlesztési Stratégia felülvizsgálatának időbeli ütemterve, feladatkiosztása, és a teljes körű nyilvánosság biztosításának tervezete.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia átdolgozását a 314/2012 (XI.8.) kormányrendeletben és Miskolc Megyei Jogú Város III.50/4398/2013 sz. Közgyűlési határozatában foglaltaknak megfelelően partnerségi egyeztetések sora kíséri végig. A lakosság valamint a civil és gazdálkodó szervezetek mindegyike több fórumon mondhatja majd el véleményét, javaslatait, a készülő stratégiával kapcsolatosan.

A projekt összköltsége 39.992.300 Ft. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában 100%-os támogatással valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek