2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kazincbarcikán járt az uniós biztos

Kazincbarcika – Andor László, az Európai Unió foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa hétfőn Kazincbarcikán járt.

Az uniós biztos a Kazincbarcika Herbolya-Régi telep szociális város-rehabilitációja néven megvalósult Európai Unió által támogatott fejlesztést tekintette meg kísérőivel, Szitka Péter polgármesterrel és Klimon István alpolgármesterrel. A közelmúltban zárult és nagyon sikeres beruházásnak köszönhetően a település leszakadó részét vissza tudták kapcsolni a város vérkeringésébe, amit Andor László személyesen is megtapasztalt.

Mintaprojekt lehet

Mint a vendéglátók részéről elhangzott: az uniós pénzek felhasználásával megtörtént fejlesztés hangsúlyos része volt, hogy a foglalkoztatási problémák leküzdése mellett különböző szociális szolgáltatásokkal segítsék az itt élő, a társadalom perifériájára szorult családokat.
István Zsolt, a Szociális Szolgáltató Központ igazgatója a látogatáskor elmondta: többek között mosási és tisztálkodási lehetőséggel, tanácsadással, gyermekfoglalkozásokkal segítik a rászorulókat, akik számos szociális szolgáltatást érhetnek el immáron helyben.
A szaléziak által fenntartott Don Bosco iskola oktatási központjának tanműhelyeit és a közösségi ház funkcióit Kővári László iskolaigazgató és Fehér Béla oktatásvezető mutatta meg Andor Lászlónak.
Az uniós biztos a látogatás végén pozitív véleményét tolmácsolta a városvezetésnek. Külön kihangsúlyozta azt, hogy a program egyik legnagyobb értéke, hogy nemcsak új közösségi létesítmények jöttek létre a beruházás során, hanem foglalkoztatási és képzési lehetőségekkel, helybe hozott alapszolgáltatásokkal is támogatták, támogatják a herbolyaiakat. Véleménye szerint a projekt mintaként szolgálhat sokak számára, s a barcikai beruházás jó hírét ő is elveszi Brüsszelbe.
Fotó:Pálinkó Gábor;

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…