2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Sörfőző Guinness rekordkísérlet Kazincbarcikán

Kazincbarcika – 61 órás sörfőző rekordkísérlet lesz április végén a városban.
A Kazincbarcika hivatalos italát, a meggysört is előállító kisüzemi sörfőzde egyedülálló programsorozattal ünnepli húsz éves  jubileumát.

Mint Lempochner Zsolt üzletvezető elmondta: április 24-én reggel 8 órától maratoni sörfőző rekordkísérletbe kezdenek és a tervek szerint 61 órán keresztül folyamatosan főzik majd a habos italt. Ha sikerül, az akcióval bekerülhetnek a Guinness rekordok könyvébe.
A program lebonyolításában a Barcika Art Kft. is részt vesz, hiszen a közművelődési feladatokat ellátó cég munkatársai egy különleges kiállítást állítanak össze. A tárlat a sörfőzde két évtizedes történetét eleveníti fel korabeli dokumentumok, tárgyak, eszközök bemutatásával; a rendhagyó kiállítás április 25-étől négy napon át tekinthető meg az étterem dísztermében.
A remélhetőleg sikeres rekord hivatalos és koccintással egybekötött bejelentésére a Barcika Art Kft. április 27-ei jótékonysági sportbálján kerülhet sor.
A sörházi programsorozat záróeseménye április 28-án egy különleges retro-vacsora lesz, amikor este hat és tíz óra között egy több mint tíz évvel ezelőtti étlap választékából és a korabeli árakon csemegézhetnek a vendégek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…