2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A tajvani földrengés 10. évfordulójára emlékeztek Miskolcon

Az 1999. szeptember 21-i tajvani földrengés 10. évfordulójára emlékezve, Stanley Kao nagykövet, a budapesti Tajpej Képviseleti Iroda vezetője csütörtökön díszebéden látta vendégül Miskolcon a magyar mentőcsapat 6 tagját, valamint Káli Sándort, Miskolc polgármesterét, Tompa Sándor és Dr. Simon Gábor országgyűlési képviselőket. Az ebéd során Kao nagykövet 50 fényképet mutatott arról, milyen gyorsan eltakarították a tajvaniak a romokat, és építették újra otthonaikat. Kao nagykövet oklevelet nyújtott át a híres Mancs mentőkutya gazdájának, elismerve a kutya kiváló munkáját.

1999. szeptember 21-én 7,3 erősségű földrengés rázta meg Tajvan szigetét. Az évszázad legpusztítóbb földrengése volt, „Chi Chi Földrengésnek” nevezték el, mivel az epicentrum Chi Chi városa volt, Tajvan középső részén. Összesen 2.500 ember halt meg, több mint 11.000 volt a sérültek száma. Csaknem 110.000 otthon megsemmisült, utak, autóutak és az infrastruktúra egésze súlyosan megsérült.

24 órán belül több mint egy tucat nemzetközi mentőcsapat érkezett, többek között a miskolci mentőcsapat is, összesen 700 segítővel és 93 mentőkutyával jöttek, hogy éjjel-nappal dolgozzanak a mentésen. Stanley Kao – aki hivatásos tajvani diplomata – a katasztrófa sújtotta terülteken a nemzetközi mentőcsapatok tevékenységének fő összehangolója volt.

Tíz évvel a tragédia után, a Kínai Köztársaság (Tajvan) kormánya rendezvények sorozatát tartja, hogy nemcsak gondolatban és imádságokkal emlékezzenek meg az áldozatokról és családtagjaikról, ezeken az eseményeken szeretnék kimutatni hálájukat a nemzetközi közösségből érkezett segítőknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…