2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Arany és piros arany - ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörők

Könyörgött az utas, hogy a sofőr álljon meg!

Egy személygépkocsi vezetője a szabályos rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem tovább hajtott. A hosszas rendőri követés közben az autó utasa szinte könyörgött a sofőrnek, hogy álljon meg, de az nem tette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei szerdán a kora esti órában ellenőrzés alá akartak vonni egy személygépkocsit, illetve annak sofőrjét. Megállás helyett azonban a vezető gázpedálra lépett. Hosszas követés után a felsőzsolcai rendőrőrs munkatársai megpróbálták megállásra bírni a menekülő autóst. De ezúttal is figyelmen kívül hagyta a megállásra felszólító rendőri jelzést. A száguldó autóst végül egy út mellett lévő betonkerítés állította meg, miután neki ütközött annak Alsózsolcán. A közúti baleset során sérülés nem történt.

A sofőr az ütközés után megpróbált futva elmenekülni, de a határozott rendőri fellépés ezen szándékát meghiúsította. A 35 éves R. S. elmondása szerint azért jött Miskolcra Szikszóról, hogy tankoljon. A rendőri
felszólításnak pedig azért nem tett eleget, mert a jármű nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, valamint a műszaki érvényessége egy hónapja lejárt, ami nem lett megújítva. Az elszámoltatás során az is kiderült meg, hogy a 35 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, Kresz vizsgát soha nem tett. A férfival szemben a rendőrség a szabálysértési eljárások mellett, közúti veszélyeztetés miatt is eljárást indított.

A jármű utasa miután kiszállt az autóból azonnal eleget tett a rendőri felszólításnak, s többek között elmondta, hogy a Tiszai pályaudvaron azért szállt be az autóba, mivel azt az ígértet kapta az ismerősétől, hogy haza viszi őt. Mikor a sofőr nem állt meg a rendőri jelzés ellenére szinte könyörgött félelmében, hogy tegyen eleget a felszólításnak.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek