2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci lett a ” környezettudatos” nyertes

A KIND Halláscentrum Kft. a Wihrlpool Magyarországgal és az egri Hotel Koronával együttműködve, Együtt a Környezetért címen országos környezetvédelmi programot hirdetett 2012. november 1. és 2012. október 31. között. A program célja a használt, lemerült elemek, közöttük a hallókészülék elemek összegyűjtése, és semlegesítése.


A környezettudatosság ösztönzésére negyedévente értékes ajándékot sorsoltak ki a résztvevők között, a három legszorgalmasabb pedig ajándék elemeket kapott.

A program fődíját, egy egyhetes, kétszemélyes, all inklusiv wellnes üdülést az egri Hotel Kororna ajánlotta fel.

A legszorgalmasabb környezetbarát, a Wihrlpool Magyarország felajánlásával, egy Whirlpool Green Generation 365 literes kombinált hűtőszekrény boldog tulajdonosa lesz, amely kiemelkedő energiatakarékosságú és természetesen környezetbarát.

A fődíjat, az egri Hotel Korona**** szállodában, Rónai Gergő miskolci lakos nyerte.

A különdíjért igen izgalmas verseny alakult ki, végül a szorgalom jutalma Szentesre kopogtatott be Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztinához.
Azonban az első helyért olyan szoros verseny alakult ki, hogy a KIND – a Whirlpool Magyarországgal egyeztetve – úgy döntött, a szintén rengeteg elemet begyűjtő Ihász Márton, budapesti egyetemistát is egy ugyanolyan hűtő-fagyasztóval jutalmazza.

A KIND nemcsak a hallás rehabilitációnak, hanem a környezetvédelemnek is elkötelezett híve. Bizonyára sokan nem gondolnak arra, hogy a hallókészülékekben használt elemek, bármennyire kicsik is, veszélyes hulladéknak számítanak. A KIND már hosszú évek óta begyűjtötte az elhasznált elemeket, hiszen mindegyik szaküzletben található egy használt elemgyűjtő doboz, de 2011. november 1. és 2012. október 31. között a környezettudatosság fokozása érdekében elemgyűjtő akciót hirdetett. Ennek keretében nemcsak a hallókészülékekhez használatos, hanem bármilyen más, a háztartásokban használatos szárazelemet is le lehetett adni a KIND Halláscentrumaiban. Az elemeket visszahozók részvételi jegyeket kaptak, s negyedévenként kisebb ajándékokat sorsoltak ki közöttük. A pályázat befejeztével az összes addig leadott részvételi jegy részt vett a fősorsoláson.

Nos, az összesítés imponáló:
Több, mint 1 200 résztvevő közel negyedmillió használt elemet hozott vissza. Ezzel a mintegy 3 tonna különösen veszélyes hulladéktól óvta meg hazánk élővilágát.

A KIND mindezt azért tette, hogy ezzel is hangsúlyozza a környezetvédelem fontosságát, s elismerésben részesítse azokat, akik tesznek érte.

A környezetvédelmi program véget ért, de a KIND szaküzletei ezután is szívesen látnak mindenkit, aki „versenyen kívül” le akarja adni a használt elemeket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…