2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 15-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában tizenhét főt vettek szabálysértési őrizetbe.
A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei három „bolti szarkát” vettek őrizetbe, továbbá kettő garázdát, ugyanennyi fatolvajt, egy sofőr is fennakadt a hatósági rostán, aki vezetés eltiltás hatálya alatt ült volán mögé és még éttermi tolvaj is rendőrkézre került. A kazincbarcikai rendőrök két illegális fakitermelőt és egy tolvajt fogtak el, míg a tiszaújvárosiak egy garázdát és egy bolti tolvajt. A Szerencsi Rendőrkapitányság egy zaklatóval szemben hozott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság pedig egy falopás miatt, s végül a mezőkövesdi járőrök egy tolvajt gyűjtöttek be.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.


Ebéd éttermi kontóra

Miskolcon egy belvárosi étteremben ebédelt egy nő, majd az étkezés után fizetés nélkül akart távozni. Az étkezde alkalmazottai azonban visszatartották őt a rendőrök kiérkezéséig. A nő többek között elmondta, hogy egy fillér sincs nála. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított vele szemben eljárást.


Közlekedési 1×1: Az ónos eső óvatosságra int!

Megyénk útjain az elmúlt nap három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ebből egy halálos, kettő pedig könnyű sérülésekkel járt, illetve négy anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Figyelem!

A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közúti forgalomban résztvevők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván és ráadásul a fékút hosszabb is a megszokottnál. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat és könnyen kicsúszhat. Ilyenkor lábunkat vegyük le a fékről, hozzuk egyenesbe az autót, és csak akkor fékezzünk, amikor a jármű már újra a kívánt irányban áll!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…
Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…