2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A MIDMAR a Magyar TDM Szövetség tagja

A MIDMAR a 2012. december 6-i móri közgyűlésen felvételt nyert a Magyar TDM Szövetségbe, a TDM szervezetek országos érdekképviseleti, szakmai szervezetébe. Nagy Júlia, a MIDMAR ügyvezetője, miskolci TDM menedzser a Szövetség tisztújító közgyűlésén újból TDM Szövetség elnökségi tagja lett, s régiós TDM koordinátorként is dolgozni fog.

Az alábbi célokat fogalmazta meg 2013-ra az Észak-magyarországi Régióra nézve:

„2013-as tervem a régiós TDM előkészítése, még akkor is, ha formálisan nem alakul meg. Amit el szeretnék érni, az a hálózatos működés az egész régióban, annak érdekében, hogy a vendég minél szélesebb körű, minél alaposabb információt szerezhessen a régióról az összes infopontban, s hogy a termékfejlesztésben segítsék egymást a desztinációk.
Szeretném beindítani a régiós TDM kutatásokat, akár a SZÉP-kártya felhasználás terén, de egyéb területeken is. Ehhez igyekszem a Miskolci Egyetem és a Gyöngyösi Főiskola diákjaira is építeni, illetve bízom benne, hogy a TDM szoftverek előnyeire is lehet majd építeni. A miskolci irodában szeretnék két gyakornokot alkalmazni a nyáron, akiknek a feladata ezen kutatások lefolytatása lesz az én irányításom mellett. Fontos a folyamatos monitoring az alábbi területeken: IFA bevételek alakulása régiós szinten, önkrományzati hozzáállás a TDM-ekhez, pozicionálás, szolgáltatásfejlesztés, stb.
Szeretném elérni, hogy a TDM szoftverek átjárhatóak legyenek, ezáltal elindulhat egy virtuális hálózatosodás is a TDM-ek között. Ennek konkrét pénzügyi együttműködésre kell alapozódnia meggyőződésem szerint, amely bevételek a TDM-eknél csapódhatnak le.  Ugyanez a helyzet a mobil applikációval is, bevonva Kassát is a rendszerbe. Jelzem, a TDM-ek sehol az országban nem akarnak az utazási irodák konkurensei lenni, más célközönséget szólít meg a TDM és az utazási iroda, más árképzéssel dolgozik, viszont a TDM termékfejlesztés és márkaépítés nélkül az utazási irodai csomagok eladhatósága is korlátozott.
Szeretném elérni, hogy a régió felsőoktatási intézményeiben gyakorlat-központú turisztikai képzés legyen a TDM területén.

Látható, hogy jelenleg a TDM Szövestégen belül saját célom a régiós fejlesztés, mint pilot projekt megvalósítása. A régión belül minden olyan szövetségi munka elvégzésének a híve vagyok, ami minden helyi desztinációt segíthet.”

A TDM Szövetség vezetősége a móri közgyűlést követően: Balogh Károly elnök (Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara), Somossy Eszter (Gárdonyi TDM) és Horkay Nándor (NGM Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal elnöke) alelnökök.  Elnökségi tagok Lőrincz katalin (Veszprém TDM), Nagy Júlia (MIDMAR), Szalóky Jenő (Gyenesdiási TDM) és a Balatoni Regionális TDM Szövetség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…