2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Megnyílt az adventi vásár Pápán

A Pápai Nagytemplom mellett elkészült, új Főtér részen nyitotta meg kapuit az adventi vásár. Az adventi  hétvégeken ,találkozhatunk például a Nehéz Légiszállító Ezred(Heavy Airlift Wing) képviselőivel is. A tér egy találkozóhely is a pápaiak számára.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsorával nyitotta meg kapuit az első pápai adventi vásár, és kezdődtek meg az adventi programok a barokk  Fő téren. Az ünnepi hangulatot árasztó téren állnak a faházak, melyekben ínycsiklandó karácsonyi étel-ital kínálat várja a látogatókat. Berendezkedtek az egyedi, kézműves portékákat, apró ajándéktárgyakat értékesítő árusok is.
Az összefogás, a jótékonyság és a közösségformálás jegyében szervezett adventi vásárban azonban nemcsak a karácsonyi ajándékvásárlásnak tehetünk eleget. Az adventi hétvégék során egy-egy faházban találkozhatunk egyes intézmények, szervezetek, például a Balla Róbert Téri Általános Iskola, az Egyesített Szociális Intézmények Fogyatékosok Nappali Intézménye, a Nehéz Légiszállító Ezred(HAW) vagy a Pápa Bázisrepülőtér képviselőivel. Érdemes akkor is kilátogatni a térre, ha nem vásárolni szeretnénk, hanem csak nézelődni vagy beszélgetni egy jót, a megújuló tér egy találkozóhely is a pápaiak számára.
Az adventi vásár csütörtökön és pénteken 14-18 óráig tart nyitva, míg szombaton és vasárnap 10-18 óráig várják az érdeklődőket. Mindeközben természetesen szórakoztató programok teremtik meg a karácsonyvárás hangulatát. Csütörtöktől vasárnapig helyi civil szervezetek, művészeti csoportok és népszerű együttesek, énekesek színvonalas fellépései teszik meghittebbé az advent időszakát.
Ezüsthétvégén, olyan remek előadók lépnek fel, mint Szulák Andrea vagy  Dervalics Róbert és a balatonfüredi Jazz Quartett.
N Márk

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek