2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Érkeznek vissza Miskolcra a kanadai cigányok

Az elmúlt napokban a Jobbiknak több városrészből is jelezték, hogy szállingóznak vissza a „kanadai fészekrakók” Miskolcra, többek között az Avasra is. A visszaköltözés mértéke ugyanakkor a közeljövőben várhatóan drasztikusan nőni fog, hiszen év végén lép életbe Kanadában az új bevándorlási törvény, mely meggyorsítja a menedékkérelmek elbírálását, ráadásul a kanadai kormány kész fejenként akár több mint 400 ezer forintot is fizetni azoknak a cigányoknak, akik visszatérnek Magyarországra. Erről Jakab Péter önkormányzati képviselő számolt be pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, azok után, hogy a Fidesz kijelentette, a miskolci önkormányzatnak nincs tennivalója a kanadai romák ügyében, egyre többen fordulnak a Jobbikhoz, a radikális párttól várva információt és segítséget.  Mint mondta, mostani sajtótájékoztatóját is azért hívta össze, hogy a nyilvánosságot felhasználva próbálja immár sokadszor szóra bírni a témában feltűnően hallgatag önkormányzatot.

Ennek részeként továbbra is választ vár arra a kérdésre, miért nyitotta meg a Fidesz október 1-től az összkomfortos önkormányzati bérlakások piacát olyan elemek előtt, akik két-három éve még önkényes lakásfoglalók voltak. Bár a kormánypárt ezzel kapcsolatban többször elmondta már, hogy új, fizetőképes igényeket akarnak kielégíteni, a Jobbikot érdekelné az is – tette hozzá Jakab -, vajon kik lehetnek azok, akik a gazdasági válság kibontakozásakor még fizetésképtelen jogszabálysértők voltak, ma már viszont – a gazdasági recesszió ellenére is – fizetőképes igénylőként számít rájuk a város.

A képviselő emellett választ vár arra is, 2011 végén miért keresték fel Miskolc cigánytelepeit a kanadai határrendészeti szervek képviselői, látogatásuk milyen eredménnyel zárult, s várható-e a jövőben is, hogy az elvileg szuverén magyar állam területén a tehetetlennek bizonyuló magyar hatóságok helyett ismét kanadai szervek fognak bűnfelderítő tevékenységet folytatni.

„Végezetül szeretném megtudni, hogy tavaly novemberben Miskolc polgármestere miről folytatott titokban megbeszélést Tamara Guttman kanadai nagykövettel, idén októberben pedig szintén a nyilvánosság kizárásával Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszterrel.” – zárta kérdéseit Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…