2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Szabó Ferencre emlékeznek Kazincbarcikán

Kazincbarcika – A Magyar Súlyemelő Szövetség első – örökös tiszteletbeli – elnökére emlékeznek a szombati masters súlyemelőversenyen.

Az egykori kiváló sportember nevével fémjelezve első alkalommal rendeznek emlékversenyt Kazincbarcikán. Az ötlet Szabó Ferenc barátjától, tisztelőjétől Pátrovics Gézától ered, hiszen a barcikai súlyemelő edző és versenyző példaképének tekintette a 2007-ben elhunyt sportembert.
– Feri 1957-től 62-ig volt a szövetség honi elnöke, szinte a Magyar Súlyemelő Szövetség alapköve Ő – mondta a főszervező.
– Az örökifjú, mindig mosolygós, veterán olimpikon „sporthalhatatlan” volt, hiszen mind az európai, mind a világ „Halhatatlanok klubjá”-ba beválasztották. Nyugállományú katonaként évtizedeken át segítette a hazai súlyemelést, hat nyelven beszélt, kiváló veterán eredményeket ért el és nagyszerű ember volt – a szó legnemesebb értelmében. Az Ő emlékére rendezzük a masters versenyt, melyre előzetesen harmincan neveztek. Itt lesz Huszka Mihály, akit az évszázad masters súlyemelőjének választottak, de az ózdi Szepessy László is, továbbá a barcikai veteránok közül – velem együtt – öten lépünk dobogóra – mondta Pátrovics Géza.
A verseny 13 órakor kezdődik, helyszín a Városi Sporttelep munkacsarnoka.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek