2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kenyai anziksz

Mi jut eszébe a  Kedves Olvasónak, ha azt hallja Kenya? Vadregényes tájak, csodás, kristálytiszta tenger, felejthetetlen egzotikus nyaralás. Valóban ilyen élményekkel tér haza az, aki úgy dönt, a hideg télből a nyárba menekül.

Nagy öröm számomra, hogy lehetőségem nyílik megmutatni mindazt amit egy fotós szeme lát és láttatni akar a februári nyárban egy kenyai utazáson. Az első mellbevágó élmény, a repülőgépből a Kilimandzsáró látványa, amit soha nem fogok elfelejteni. A helyi emberek nagyon kedvesek és vendégszeretőek, szívesen állnak a kamera elé, s mindig azt mondták, hogy jambo, azaz szia. Volt szerencsém találkozni igazi őslakókkal, a maszáj harcosokkal, akik a mai napig szalmából és elefántürülékből gyújtanak tüzet. Gyermekeik arcába jeleket égetnek, a hovatartozás miatt. Mivel a szavanna már védett területnek számít ezért ők kitelepülve élnek. Lakóhelyeik sárból és ürülékből kikevert kemény anyagból készült kis kunyhók.

A szafari valóban turista csalogató szórakozás, de jó érzés a vadállatokat nem ketrecbe zárva látni. Képösszeállításommal az volt a célom, hogy Kenya csodálatos hétköznapi „arcát” is láthassa az Olvasó.

Kép és szöveg: Molnár Orsolya

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek