2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Tizenöt koppintás másodpercenként – Ír tornádó csap le Tokajra

Tizenöt koppintás másodpercenként – Ír tornádó csap le Tokajra

A Paulay Ede Színház deszkáit táncolja szét Catheirne Gallagher –társulata

Írország nemzeti bajnoka és a többszörös sztepptánc világbajnok, Catherine Gallagher és társulata lép fel november negyedikén, vasárnap Tokajban, a Paulay Ede Színházban. A The Irish Dance Tornado szólótáncosa és koreográfusa tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak is, akik a jeles műfajban szórakoztatják a közönséget. A világon egyedülálló az, hogy hölgy áll egy professzionális ír sztepp tánctársulat élén, Catherine Gallagherről pedig a szakírók is azt tarják, hogy új táncműfajt teremtett: az autentikus ír sztepp tánc lépéseit más táncműfajok, többek között a balett az akrobatika, a showtánc elemeivel ötvözi.

A The Irish Dance Tornado egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus, élőzenekaros dallamok kísérnek. A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza a közönséget, Catherine pedig dinamikus, szenzációs és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a színpadon, egy másodperc alatt tizenötöt koppintva.
Catherine Gallagher 3 évesen kezdett táncolni, tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált. Minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel, a Boston Herald kritikusa pedig nemes egyszerűséggel így fogalmazott a hölgy kapcsán: „Soha nem láttam a legendás Michael Flatley-t táncolni, de miután láttam táncolni Catherine Gallaghert, nem is sajnálom, hogy Flatley nem volt ott.”
Az ír tánc dívája azóta is fergeteges sikert arat újszerű, modern koreográfiáival a világ nagyszínpadain, s Párizs, London, Bécs után Magyarországot vette célba. Sőt, Gallagherről azt tartják, hogy megismervén az országok lelkületét, kultúráját koreográfiáiban megjeleníti és feldolgozza benyomásait és a rá hatást gyakorolt életérzéseket. Magyarországért pedig egyenesen rajong, így a hazai közönség tiszteletére az ír sztepp tánc show-ban magyar néptánc-elemek, magyar zenei motívumok is megjelennek!
A géppuskalábú táncosok november 4-én, vasárnap este hét órától Tokajba, a Paulay Ede Színházba viszik el kétszer ötven perces produkciójukat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…