2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Az év kiállítása Kazincbarcikán

Az idén február végén elhunyt Mezey István tiszteletére rendezett emlékkiállítás október 31-ig látogatható.

Kazincbarcika város nagyra becsült díszpolgárának október 11-én megnyílt emlékkiállítását a héten megjelenő Mozaik című közéleti magazin az év kiállításának titulálja. Nemcsak azért, mert a páratlan zsenialitással megáldott művész tárlata már megnyitásakor nagy tömeget vonzott, hanem azért is, mert Mezey Istvánt, mint embert, mint művészt óriási tisztelet és szeretet övezte.
Az elmúlt két hétben is sokan voltak kíváncsiak a dr. Dobrik István és Fignár Zoltán által rendezett tárlatra, mely a festő- és grafikusművész életművét elsősorban festményeken és grafikákon keresztül mutatja be.
Kuriózumnak számít, hogy a kiállítótérben Mezey István műtermét idéző enteriőröket is felépítettek, illetve megtekinthető az a zenés-képes összeállítás, melyben Pista bácsi barátai, tisztelői, tanítványai vallanak a rendkívül korán eltávozott mesterről.
A tárlat még október utolsó napjáig látogatható a kazincbarcikai városi kiállítóteremben, ahol Mezey István Forgácsok című limitált kötete is megvásárolható, mely igazán szép karácsonyi ajándék lehet bármelyik művészetbarátnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek