2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Miskolcon már a Fidesz is a Jobbiktól várja a rendteremtést

Miközben a Fidesz a rendteremtés feladatát folyamatosan állami monopóliumként határozza meg, Miskolc polgármestere mégis a Jobbiktól várja a renitensek tettenérését, derült ki radikális párt hétfői sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztetett arra, a városi közgyűlés legutóbbi ülésén kérdőre vonta a fideszes városvezetést, amiért az közpénzen szállított el több mint 6000 tonna illegális hulladékot Miskolcról, noha a hulladékgazdálkodásról szóló törvény egyértelműen kimondja a „szennyező fizet” elv alkalmazását. „A problémafelvetés során arra kívántam felhívni a kormánypárt figyelmét, hogy a hatóságok tehetetlenségének levét évről évre azok az adófizetők isszák meg, akiknek a pénzéből az önkormányzat évente akár többször is elszállítja a renitensek hulladékát” – mondta Jakab Péter hozzátéve, felszólalásával azt akarta elérni, hogy a kormánypárti önkormányzat hatékonyabb hatósági fellépést valósítson meg Miskolc neuralgikus pontjain.

Ehelyett olyan választ kaptam, ami felér egy beismerő vallomással – fogalmazott a képviselő utalva arra, hogy Kriza Ákos polgármester nem a hatóság jelenlévő képviselőjétől kérte az érintett területek fokozottabb ellenőrzését, hanem Jakab Pétert szólította fel a jogsértők kilétének felderítésére. A radikális politikus szerint Miskolc polgármestere ezzel bevallotta, hogy a Fidesz képtelen érvényt szerezni a jogszabályoknak, s a rendteremtés oly sokszor hirdetett állami monopóliumát két évvel a választások után szívesen átadná a Jobbiknak.

„Bár a bűnözők felderítése nem egy képviselő feladata, konstruktív ellenzékként mégis megígérem, eleget teszünk Kriza úr kérésének, véghezvisszük azt, ami a Fidesz vezette állami és önkormányzati szerveknek nem megy: a Jobbik utcai jelenlétének fokozásával, s a hatósági mulasztások tényszerű feltárásával rá fogjuk kényszeríteni a törvényt mind a renitensekre, mind a felelősségre vonást hanyagoló hatósági szervekre.” – szögezte le Jakab Péter.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…