2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Konecranes Kft. Észak-Magyarországi Területi Képviseletének ünnepélyes megnyitója

A Konecranes Kft. Észak-Magyarországi Területi Képviseletének ünnepélyes megnyitója

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara (GÉIK) dinamikus fejlődésének újabb állomásához értünk: a darus rendszereket szállító Konecranes Kft. és a GÉIK a Konecranes Kft. Észak-Magyarországi Területi Képviseletének ünnepélyes megnyitóját tartja október 5-én, pénteken délelőtt 10.30-tól az egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában.

Az anyagmozgató kutatóberendezésekkel foglalkozó Konecranes évek óta szoros együttműködésben áll a Miskolci Egyetemmel, mely szellemi bázisaként működik együtt a céggel. A gyakorlatban ez az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék háttérkutatásaiban nyilvánul meg.

 

 

Szakmai kihívások a kutatás-fejlesztés területén is

 

 

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara (GÉIK) dinamikus fejlődésének újabb állomásához értünk: a darus rendszereket szállító Konecranes Kft. és a GÉIK a Konecranes Kft. Észak-Magyarországi Területi Képviseletének ünnepélyes megnyitóját tartotta október 5-én, pénteken a Miskolci Egyetemen.

 

A KONECRANES a világ egyik vezető darugyártó és darukarbantartó vállalkozása. Világméretű értékesítő és szerviz hálózata, illetve a kiterjedt gyártói háttere a biztosíték a lehető leghatékonyabb vevő kiszolgálásnak és a legmodernebb emelési technológia kínálatának. Az elmúlt évtizedekben úgyszólván az ipar minden területére szállítottak, illetve modernizáltak anyagmozgató berendezéseket. Ez a tapasztalat a széles gyártmány választékkal együtt biztosítja, hogy megrendelőik számára megtalálják a legmegfelelőbb megoldást a számítógéppel segített egységek kiválasztásával és darutervezéssel együtt.
Szervizszolgáltatásuk kiterjed a teljes daruszerkezetekre és emelőművekre, targoncákra- bármely gyártmányú termék esetén!
A KONECRANES rendkívül nagy hangsúlyt helyez a biztonságra és munkatársai folyamatos képzésre is!
Kollégáik évente többszöri (hazai és anyacégnél történő) folyamatos képzése, ill. a legtökéletesebb minőségű munkaeszközeik lehetővé teszik a régi és a legmodernebb emelőberendezések hatékony és gazdaságos javítását és szervizelését.
A Konecranes komplex szolgáltatást képes nyújtani az emelőberendezések piacán az értékesítéstől, a szaktanácsadáson át egészen a karbantartásig, de nagyon fontosnak látják a hazai tapasztalatokat, hazai szaktudást is felhasználni munkájuk során.
Szoros együttműködésük a hazai tudományos élettel több helyen is megmutatkozik, ennek újabb mérföldköve az új – kelet magyarországi – iroda, melynek a Miskolci Egyetem ad helyet.
A korábbiakban is volt kapcsolata a Konecranes kft-nek különböző egyetemekkel, oktatási intézményekkel –Budapesti Műszaki Egyetem, Miskolci Egyetem – de a mostani több tekintetben is kiemelkedőnek tekinthető.
A Konecranes kft és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara nem csak helyszínhez köthetően kapcsolódik. Mivel a Konecranes a világ többi részén is élén áll az innovációnak, a fejlesztésnek, Magyarországon sincs ez máshogy. Jelenleg is folynak közös munkák, többek között folyamatban van egy közös akkreditált vizsgáló központ kialakítása, mely komoly kutatásokat, fejlesztéseket tesz lehetővé az emeléstechnikában használt diagnosztikai berendezések területén.
Egyéb fontos oka is van a közös munkának. Mivel a mérnökképzésben szükség van a mai korra jellemző kiemelkedő technikai ismeretekre, tudásbázisra, a Konecranes kft ezen is segíteni kíván. Az oktatási anyagok fejlesztésében, a mai legmagasabb műszaki színvonal megismertetésében is szívesen szerepet vállal, karöltve a Miskolci Egyetem kiemelkedő oktatóival. Természetesen a magas szintű oktatásban részt vevő hallgatók is több részben profitálhatnak ebből, a kiemelkedő ismeret anyag elsajátítása mellett nagyobb eséllyel pályázhatnak egy olyan világszínvonalú emeléstechnikai cégnél elhelyezkedni, mint a Konecranes.

Fotó-Videó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…