2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az MSZP nácizott, a Fidesz bocsánatkérésre szólította fel a miskolci Jobbikot

Márciusban a Fidesz és az MSZP 150 millió forintot szavazott meg Miskolcon a lyukói cigányság felzárkóztatására, a múlt héten pedig ugyanennyit a számozott utcai kisebbség integrálására. A Jobbik szerint hamarosan akár tiszteletbeli vajdává is választhatják Miskolc fideszes polgármesterét. A téma kapcsán tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője elmondta, Miskolc polgármestere azzal, hogy nyakra-főre költi az adófizetők pénzét az újabbnál újabb felzárkóztató programokra, nem tesz mást, mint arcul csapja a törvénytisztelő miskolciakat. A politikus szerint a Fidesz-MSZP által megszavazott komplex telepprogram nem jó a cigányságnak sem, hiszen nekik nem a tanácsadásra és egyéni fejlesztésre van szükségük, hanem rendre, fegyelemre, majd ezt követően munkára. Ezek közül egyiket sem biztosítja a program, miközben azt üzeni a renitenseknek, hogy „Miskolcon kifizetődő az antiszociális életvitel, hiszen így százmilliókat lehet lehívni.”

Jakab Péter szerint komplex telepprogramra szükség van, de nem a város közepén, hanem azon kívül, olyan területen, ahol a beilleszkedni képtelenek új életet kezdhetnek, se ezáltal azok is, akik tisztességes emberként kívánnak élni a számozott utcák területén. A politikus úgy véli, az ily módon megüresedő „számozott utcai” ingatlanokat felújított állapotban ki kell utalni kisgyermekes családoknak, aki vállalnák a kertek megművelését is. A Jobbik csak ilyen, a tisztességes miskolciak érdekeit szem előtt tartó telepprogramot tud támogatni.

A politikus sajnálatosnak nevezte, hogy a téma közgyűlési vitájában elmondott szavaiért az MSZP elhatárolódott tőle és nácinak nevezte, a Fidesz pedig bocsánatkérésre szólította fel, amiért azt mondta, nem lenne meglepődve, ha Miskolc polgármesterét hamarosan tiszteletbeli vajdává választanák. Jakab Péter bocsánatkérés helyett minderre úgy reagált, „az igazság sokszor kellemetlen, de ez még nem jogosít fel arra, hogy ne mondjuk ki”, egyúttal ismételten arra buzdított, hogy akinek elege van a Fidesz és az MSZP felelőtlen pénzszórásából, az vegyen részt október 17-én a miskolci Magyar Élet Menetén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek