2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Újabb vandalizmus Budapesten: megrongálták a XVII. kerületi Horthy Miklós emléktáblát

Újabb vandalizmus Budapesten: megrongálták a XVII. kerületi Horthy Miklós emléktáblát

Alig több mint egy héttel ezelőtt mondta ki első fokon a Siófoki Városi Bíróság, hogy bár a kereki Horthy-szobrot piros festékkel leöntő Dániel Péter bűnös, tette „erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt”. A bíróság ezzel erkölcsi szempontból az erőszakos cselekmények mellett foglalt állást és kiengedte a palackból a vandalizmus szellemét. Ennek következményeként most Budapesten, a XVII. kerületben is megbecstelenítették a civilek által, közadakozásból állított Horthy Miklós emléktáblát.

Az ismeretlen rongálók, feltételezhetően Dániel Péter és a vele elvközösséget vállaló felforgatók útját járva, fekete és vörös szórófestékkel fújták le az emléktáblát. Az eset jól példázza, hogy hová vezet, ha a bíróság szubjektív történelmi, illetve politikai értékeléssel erkölcsi hátteret biztosít a pusztításnak és bűncselekményekre bátorítja a vandalizmusra fogékony személyeket, vagy csoportokat.

A Jobbik XVII. kerületi Alapszervezete és budapesti elnöksége elítéli a rongálást és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a városrész polgárai által állított Horthy Miklós emléktábláról lemossák a fekete gyalázatot. A rendőrségen bejelentést tettünk a rongálás ügyében.

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke
Kredits Ferenc, a Jobbik budapesti alelnöke és XVII. kerületi alapszervezetének elnöke
Nótin Tamás, a Jobbik XVII. kerületi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…