2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrök, katasztrófa-védelmisek találkozója

Az Encsi Rendőrkapitányság vezetői, valamint közlekedésrendészeti osztályának állománya dr. Antal István rendőr alezredes kapitányságvezető vezetésével, Kovács Sándor tűzoltó alezredes az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének meghívására együttműködési, egyeztető, tájékoztató találkozón vettek részt a szervezet encsi központjában.

A megbeszélés célja volt a két egység együttműködésének elmélyítése, a napjainkban számottevően megnövekedett veszélyes anyagok közúti fuvarozásának (ADR) fokozottabb ellenőrzése, a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, valamint felkészülni egy esetlegesen nem várt esemény bekövetkezésére.

A találkozó alkalmával a vezetői bemutatkozást, koordinációt, egyeztető megbeszélést követően az ADR szállítmányok ellenőrzésével kapcsolatosan a Katasztrófavédelem területi, valamint helyi szervei által folytatott ellenőrzések bemutatására, gyakorlati tapasztalatainak megosztására is sor került.

Rövid kötetlen beszélgetés után a meghívottak számára a kirendeltség udvarán bemutatták a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportjának (VFCS) járművét, felszerelését, illetve személyi állományát, akik egyéb feladataik mellett a veszélyes anyagok közúti szállításával kapcsolatos ellenőrzésekben is folyamatosan részt vesznek.

 

A tájékoztatót követően a 3. számú főúton az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának állományával közösen hajtottak végre ADR ellenőrzést, melynek során a katasztrófavédelmi szakemberek bemutatták az ellenőrzés menetét, gyakorlati tematikáját, valamint sarkalatos pontjait egyaránt.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…