2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Matyó Triatlon helyi győzelemmel

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csapata nyerte meg az I. Matyó Triatlont. A kövesdi rendőrök 12 másik rendvédelmi szervezetet megelőzve hódították el az első helyért járó vándorserleget. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szervezésében hagyományteremtő szándékkal megrendezett megmérettetésen Borsod-Abaúj-Zemplén megye 13 rendvédelmi szervezete csapott össze Mezőkövesden, ahol három versenyszámban is számot kellett adniuk tudásukról. A rend őrei a horgász és főzőverseny mellett labdarúgásban mérték össze ügyességüket. A program nyitányaként Szerencsi Árpád r. alezredes házigazda, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket a Közösségi Házban, ahol a jelenlévők megtekintették a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság történetéről nyílt kiállítást.

A pecásoknál a kapásjelzők folyamatosan „akcióban” voltak. A két fős csapatok eredményesen horgásztak, ami több kilónyi hal kifogását jelentette. A főzőverseny résztvevői a vízparttól 100 méterre nagy gondossággal és alapossággal végezték szakács feladatukat, s ízletes helyi specialitásokkal igyekeztek elnyerni a zsűri tetszését.

A Hoór-völgye víztározón zajló programok mellett a Mezőkövesdi Városi Sportpályán hatalmas küzdelem folyt a labdarúgócsapatok között a minél előkelőbb helyezések megszerzéséért és színvonalas, jó iramú összecsapásokon dőltek el a mérkőzések. A résztvevők közül a házigazda mezőkövesdiek mellett, a tiszaújvárosi, sátoraljaújhelyi, valamint a Készenléti Rendőrség X. Bevetési Osztályának csapata jutott a legjobb négy közé.

A verseny eredményhirdetése a Hoór-völgye víztározónál történt, ahol többek között dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok B-A-Z Megye Rendőrfőkapitánya, dr. Simon Tamás rendőr dandártábornok Pest megye Rendőrfőkapitánya, Csiger Lajos a B-A-Z Megyei Közgyűlés alelnöke, Kerékgyártó László a B-A-Z Megyei Földhivatal vezetője, valamint dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd város polgármestere tette tiszteletét. Az eredményhirdetésen elsőként a főzőverseny díjait osztották ki. A zsűri elnöki tisztét Csetneki László az MNGSZ Észak-Bükki Régió elnöke, a Bükki Gasztronómiai Egyesület elnöke, valamint a Szabadtűzi Lovagrend Főkancellárja töltötte be. Az ételek zsűrizésében dr. Simon Tamás rendőr dandártábornok a Szabadtűzi Lovagrend nagymestere, valamint dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok segített.

Ami a főzőverseny végeredményét illeti, a zsűri tetszését a mezőkövesdiek komplett menüsora nyerte el, a második helyen a tiszaújvárosi, míg a harmadik helyen a sátoraljaújhelyi főzőcsapat végzett. Különdíjat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint népi gasztronómiáért különdíjat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség csapata vehette át.

A horgászversenyben az encsi rendőrök diadalmaskodtak, a kazincbarcikai és a mezőkövesdi csapat előtt. Különdíjban részesültek a legnagyobb halat kifogó kazincbarcikaiak, valamint a verseny legkisebb, mindössze 8 cm-es halát „partra terelő” mezőkövesdiek.

A labdarúgók megmérettetésén nagy küzdelemben a Készenléti Rendőrség X. Bevetési Osztálya diadalmaskodott, Mezőkövesd, Sátoraljaújhely és Tiszaújváros előtt. Különdíjat vehetett át a verseny gólkirálya Madarász János, a Készenléti Rendőrség csapatából. A legjobb kapus a mezőkövesdi Bencsik Balázs lett, míg a torna legjobb játékosának a sátoraljaújhelyi Váradi Gábort választották meg.

Az I. Matyó Triatlon összesített pontversenyében a mezőkövesdi rendőrök bizonyultak a legjobbnak, akik győzelmüknek köszönhetően itthon tartották a mezőkövesdi önkormányzat által felajánlott impozáns vándorserleget. A díjat dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a győztes csapat tagjainak.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek