2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában is több esetben történt rendőri intézkedés.


A Miskolci Rendőrkapitányság négy, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság pedig három elkövetőt vett szabálysértési őrizetbe lopás miatt. Miskolcon üzletekből különféle élelmiszereket és italokat, míg Ongán kukoricát szándékoztak eltulajdonítani, a bolti és a termény tolvajokat egyaránt tetten érték. Sátoraljaújhely külterületén, több gyümölcsösből három férfi öt zsák birsalmát szedett le illetéktelenül. A bejelentés szerint éppen egy furikban tolták volna el, amikor a rendőrjárőrök tetten érték őket.

Megyénk útjain kettő sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyek során egy fő súlyosan valamint egy fő könnyebben sérült. Ezeken túlmenően hat anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Radostyán belterületén a délelőtti órákban személygépkocsijával közlekedett egy 46 éves parasznyai asszony. Úgy előzött egy kerékpáros férfit, hogy eközben nem tartott kellő oldaltávolságot, minek következtében nekiütközött a biciklinek. A baleset következtében a kerékpáros elesett és súlyos sérüléseket szenvedett. Az autó vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül a helyszínről elhajtott. A balesetet okozó nőt a rendőrjárőrök Sajólászlófalva külterületén, a balesettől kb. 2,5 km-re igazoltatták. Az eset körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A vasúti átjárókban közlekedők biztonságának növelése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV közös akciót szervezett. Ennek során több helyszínen hajtottak végre ellenőrzéseket, melyek alkalmával öt esetben tapasztaltak szabályszegést, illetve indítottak eljárást a rendőrök. Ebből helyszíni bírságot három fővel szemben szabtak ki, összesen 15.000 forint értékben.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…