2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Szolgálaton kívül is a szolgálatért! – Önkormányzati támogatással, dolgozói közreműködéssel épült újjá a Bükkábrányi Rendőrőrs

Szolgálaton kívül is a szolgálatért! – Önkormányzati támogatással, dolgozói közreműködéssel épült újjá a Bükkábrányi Rendőrőrs

Önkormányzati támogatással újították fel a Bükkábrányi Rendőrőrs dolgozói a rendőri objektum épületét. A felújított rendőrőrs épületének ünnepélyes átadásra 2012. szeptember 22-én került sor.

A Bükkábrányi Rendőrőrs épületét immáron tíz éve, 2002-ben vették birtokba a rendőrök, ahol a kor elvárásainak megfelelően szép, tiszta és rendezett épületben kezdhették meg a munkát. Az épületet ünnepélyes keretek között Tállai András, a térség akkori országgyűlési képviselője adta át.

Az eltelt 10 évben az idő múlásával az épület erősen leamortizálódott, szükségessé vált – a munkakörülmények javítása és az állampolgári ügyek méltó intézésének lehetővé tétele érdekében – az indokolt felújítási munkák elvégzése.

Előzetes megbeszélés szerint ez év áprilisában egyeztetésre került sor Szalai Szabolcs Úrral, Bükkábrány község polgármesterével, aki a rendőrőrs helyzetét ismerve felajánlotta, hogy a felújításhoz szükséges anyagi forrásokat biztosítja, viszont munkaerőt nem tudott biztosítani.

A rendőrőrs rendkívüli osztályértekezletén az őrs dolgozói egységesen vállalták a felújítási munkák elvégzését. Ütemtervet készítettek, mely alapján pontról pontra ütemezetten haladtak előre. Előfordult, hogy éjszaka, hajnalban, vagy hétvégén vakoltak, gipszkartonoztak, festettek, de mindezt kizárólag csak munkaidőn túl, szabadidejük terhére, szolgálati feladataik elvégzése után. A közel 200 munkaórának köszönhetően újrafestették a rendőrőrs mindegyik helyiségét, kicseréltek négy régi típusú nyílászárót, újrafestették a kerítést és a garázst, továbbá feltöltötték az udvart.

Mivel az épület belső felújítási munkálatai szépen haladtak és időközben az önkormányzat a közelben lévő tér szépítését is megkezdte, szinte adta magát, hogy elvégeztessék az őrs külső tatarozását is. A bükkábrányi képviselőtestület vállalkozót bízott meg a renoválási munkálatokkal, azonban a rendőrök is kivették részüket a feladatokból.

Az előre eltervezett feladatokat ez év augusztusában befejezték és a felújított rendőrőrs épületének ünnepélyes átadásra 2012. szeptember 22-én került sor. Az átadásra – a 10 évvel korábban történtekhez hasonlóan – szintén Tállai András Urat, a belügyminisztérium államtitkárát kérték fel, aki elfogadva a helyi rendőrök invitálását, részt vett az átadási ünnepségen.

 

 

Szemán Imre r. százados, őrsparancsnok átadási ünnepségen elhangzott szavai:

„Büszke vagyok arra, hogy a Bükkábrányi Rendőrőrsön dolgozhatok és kollégája lehetek azoknak az embereknek, akik a saját szabadidejüket feláldozva tettek egy élhetőbb és szebb rendőrőrs kialakításáért.

Köszönöm Fodor László r. hadnagynak, Rózsa Andrea r. főtörzsőrmesternek, Szolnoki Zoltán r. törzszászlósnak, Czudar István r. főtörzszászlósnak, Tóth Péter r. törzsőrmesternek, Tóth Norbert r. törzsőrmesternek, Lukács István r. főtörzsőrmesternek, Menyhárt Árpád r. őrmesternek, Somogyi Krisztina r. őrmesternek és Erős László r. őrmesternek munkájukat.

Külön köszönetemet fejezem ki Szalai Szabolcs polgármester úrnak, Bükkábrány község képviselő testületének és Orosz Viktor úrnak.”   

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…