2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tankönyvosztás a tiszaújvárosi iskolákban

A közép- és az általános iskolásoknak ezen a héten osztják a tankönyveket. Péntekig vásárolhatja meg minden diák a tanévkezdéshez szükséges könyveket.

A középiskola Eötvös és a Brassai épületébe két héttel ezelőtt érkeztek meg a tankönyvek, melyeket az évfolyamonkénti és tantárgyankénti szétválogatás után vehetik át a tanulók. – Hiánytalanul, minden könyvet leszállítottak az évkezdésre – mondja Pogonyi- Simon Edit, az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója. – Diákjainknak kifüggesztettük mindkét épület ajtajára, hogy hol, mikor és mennyiért vihetik haza a vaskos csomagot.

Kollégáim hétfőtől péntek délutánig várják a tanulókat az iskolában. Az árak nagyon változók, van olyan évfolyam, például a végzősök, ahol mindössze 10.500 forintot kell fizetni a tankönyvekért, de az általános gimnáziumba jelentkező kilencedikeseknek 33.500 forintra jön ki a végösszeg. Szerencsére az önkormányzat támogatja a tiszaújvárosi diákok iskolakezdését. Nagy segítség ez a családoknak, főleg akkor, amikor csak a tankönyvcsomag több tízezer forintba kerül, hiszen mellé jönnek még az egyéb iskolaszerek, új ruhák, cipők is. A hatezer forintos tankönyvtámogatás minden tiszaújvárosi gyereknek jár, azt automatikusan levonjuk a fizetendő összegből.

A gyermekét egyedül nevelő szülőnek ez a támogatás valamivel több, 10 ezer forint. Van olyan osztályunk is, ahol a gyerekek csak szeptember 3-án és 4-én fogják megkapni a tankönyveket. Ez azért van, mert nekik az első napokban nyelvből szintfelmérőt kell írniuk, és miután kiderül, hogy az A vagy a B osztályba kerülnek, akkor tudjuk megmondani, hogy milyen tankönyvcsomagra lesz szükségük ebben a tanévben.

Aki nem volt itthon a héten és nem tudott bejönni az iskolába, az se aggódjon, hiszen a tanév első hetében lesz két pótnap is – hétfő és szerda), amikor megvásárolhatják a tankönyveket. Az általános iskolában szerdától péntekig vehetik át a tankönyveket a diákok. – Minden tanulónak a saját iskolaépületében kell megvásárolnia ezeket. A vásárhelyis gyerekek pedig érdeklődjenek az iskolában arról, hogy nekik hová kell menniük a könyvcsomagokért, mivel a régi iskolájuk Szederkényben már bezárt – mondja Hok Csabáné, tankönyvfelelős. – Az árak 4%-kal emelkedtek az idén.Afelsős évfolyamokon 20 ezertől 27 ezer forintig mozognak. Az alsósok tankönyvei valamivel kevesebbe kerülnek, 13.000 és 17.000 forint között van a teljes összeg, ám ebből lejön az alanyi jogon járó 6 vagy 10 ezer forintos önkormányzati tankönyvtámogatás.

A legborsosabb ára a nyolcadikosok tankönyveinek van, 26.885 forintba kerülnek. Újdonság még, hogy az idén iskolánk szakmai munkaközösségének közös döntése alapján tankönyvcsomagot váltottunk, az 1-5 évfolyamon most már a Mozaik Tankönyvkiadó köteteiből fognak tanulni a diákjaink.

berta

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek