2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Régiségvásár és egyéb kulturális program Miskolc belvárosában

Főutcai bevásárlónap és klaszterrendezvény Miskolcon – A Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztő Klaszter szervezésében Helyszín: Miskolc, Városház tér és környéke, Széchenyi utca
Időpont: 2012. szeptember 2. (vasárnap), 9-15 óra
A City-Partner Miskolc, „Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztő Klaszter” – melynek a BOKIK Nonprofit Kft. alapító tagja – azzal a céllal jött létre 2011-ben, hogy Miskolc belvárosa újra fejlődésnek induljon, és a főutca szerepe érezhetően növekedjen, fellendüljön. Céljai eléréséhez, többek között különböző akciók megvalósításával is igyekszik közelebb kerülni a klaszter, melyre egy elnyert (ÉMOP-1.2.1-11-2011-0025) pályázat is megvalósítási lehetőséget kínál. A folyamatosan bővülő klaszter így a pénzügyi segítséggel – többek között – szabadtéri rendezvényeket szervez. A második ilyen rendezvényre szeptember első vasárnapján (szept. 2-án), 9-15 óra között kerül sor.
Helyszíne a Városház tér és környéke, továbbá a Széchenyi utca, ahol – a jól megszokott Miskolczi Vásár kínálatán túl – ezúttal a klasztertagok, és a helyi értékek képviselői is megjelennek: az esemény keretében, közel 20 db hangulatos faház települ ki a főutcára, kínálatukban pedig megtalálhatóak lesznek a gyermekkönyvek, tankönyvek, helyi, és kézműves termékek éppúgy, mint a gasztronómiai különlegességek.
A szervezők családi és gyermekprogramokkal várják a látogatókat: lesz gyermektáncház, népi játékokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők, továbbá veterán- és újautó-kiállítás is megtekinthető lesz a helyszínen. Az eseményhez kapcsolódóan ezúttal számos (közel 70!) főutcai üzlet is nyitva tartással, és akciókkal készül, hiszen ez az utolsó olyan nap az idei iskolakezdés előtt, melyet a családok együtt tölthetnek. Sokan csak ilyenkor találnak lehetőséget arra, hogy a belvárosban sétáljanak, nézelődjenek, vásároljanak, ők ezúttal számos nyitva tartó üzletbe is betérhetnek, élvezhetik a főutca pezsgését, bőséges kínálatát.

Program:
(9-15  óra között, Városház tér és környéke)
– Helyi értékek képviselői, kereskedők és kézművesek vására
(….akik hangulatos faházakban kínálják portékáikat)

(9-15 óra között, Széchenyi utca)    
– „Főutcai bevásárlónap” – közel 70 nyitva tartó üzlet!

(10.00-14.00 óra között, Városház tér és környéke)
–    Esztenás Együttes (gyermektáncház, csángó népi zene)
–    Népi játékok, ugrálóvár, stb.
–    Veterán- és újautó-kiállítás

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek