2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kiállításmegnyitó volt a Miskolci galériában

Fotópályázattal és egy építészeti fotókiállítással segíti egy Miskolc melletti romos állapotban levő pálos templom és kolostor megmentését a Csatárlánc civil szerveződés. A fotókiállítás ma délutáni, ünnepélyes megnyitója volt ma a Miskolci Galériában: „Fotópályázat és -kiállítás a szentléleki pálos kolostorrom megmentéséért”
Az „Épített örökség és fotográfia” című tárlat anyagát mintegy 250 pályázati képből válogatta ki a műkritikusból, építészből és fotográfusból álló szakmai zsűri. A pályázat kiírása szerint a hivatásos és amatőr fotósoknak az épített örökség és a természeti környezet kapcsolatát kellett képben megfogalmazniuk. Míg a fődíjat a zsűri többszöri előválogatás után ítélte oda, a közönségdíjat Facebook szavazással lehet elnyerni. A fődíj és a közönségdíj nyertese, a támogatók felajánlásának jóvoltából egy-egy értékes fotós alkotói hétvégén vehet majd részt a gyimesi csángók földjén, Gyimesközéplokon, illetve a műemléki díjas Sopronbánfalvi Kolostor Szállóban.

Az augusztus 2-án, 17 órakor, a Miskolci Galériában nyílt kiállítás további érdekessége, hogy a szakmai körökben elismert Bujnovszky Tamás építészeti fotográfus mintegy harminc fotóját állítja ki, amelyeken a műemléki épületek és a mai épített környezet vizuális kölcsönhatásait mutatja be. A nagyközönség és az építész szakma figyelmére is számot tartó kiállítás szeptember 1-ig tekinthető meg Miskolcon.
A szakmai zsűri tagjai voltak:

Bán András műkritikus, Murvai Ervin fotográfus, Rostás László Ybl-díjas építész

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…