2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Állattenyésztéssel is foglalkozik a miskolci önkormányzat cége

Őshonos állatokat tenyészt és tart, konyhakerti növényeket termeszt a miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Agrokultúra Kft., a cég telephelyére a már ott lévő 67 mangalica mellé kedden érkezett meg negyven szürkemarha. Az egyebek mellett állattenyésztéssel, gyepgazdálkodással, növénytermesztéssel foglalkozó Agrokultúra Kft.-t 2012-ben alapította a miskolci önkormányzat, elsősorban azért, hogy az önkormányzati intézmények konyháit ellássa hússal, zöldséggel.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere kedden, sajtótájékoztatón azt mondta: a társaság a Start közmunkaprogram keretében december végéig 33 közmunkás foglalkoztatását vállalta, közülük harmincan állattenyésztéssel és gyepgazdálkodással, hárman kertészeti munkával foglalkoznak. A kft. pályázaton 36 millió forint támogatást nyert egyebek mellett munkabérekre, és azok járulékaira, munkaruházatra, eszközök, tenyészállatok, takarmány vásárlására.

A cég a miskolci önkormányzat saját, eddig parlagon lévő mezőgazdasági területeit hasznosítja, gondozza, termeszt konyhakerti növényeket, legelteti az állatokat. Az önkormányzati konyhák évente 1500 sertés húsát használják fel, a tervek szerint az Agrokultúra ehhez félezer állattal járul hozzá, míg évente várhatóan 100 tonna konyhakerti növényt termesztenek, ami pontosan fele a 200 tonnás szükségletnek.    
(MTI-fidesz.hu)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek