2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Ajándék a Barátság Világnapja alkalmából!

Ajándék a Barátság Világnapja alkalmából!

2012. július 30-án hétfőn ünnepelték világszerte a Barátság Világnapját. E jeles nap alkalomból 10:00 és 12:00 óra között az Örs Vezér téren a Fiatalok az Emberi Jogokért alapítvány szervezésében önkéntesek egy csoportja megajándékozta az arra járókat egy emberi jogi kiadvánnyal, mely mind a 30 alapvető emberi jogot tartalmazta.

A Fiatalok az Emberi Jogokért alapítvány céljául tűzte ki, hogy mindenkivel megismertesse alapvető emberi jogait, melyekkel születésétől fogva rendelkezik minden emberi lény. A járókelők szívesen fogadták az esztétikus kiadványt melyre – hogy igazán személyes legyen – az aktivisták a megajándékozott keresztnevét is ráírták. Sokan kértek további példányokat családtagjaik és barátaik számára. Voltak, akik kifejezetten mosolyra derültek, amikor kiderült számukra, mit tartanak a kezükben.

A két órás program keretében az önkéntesek aláírásokat is gyűjtöttek petíciójukhoz az emberi jogok oktatása érdekében, hiszen létfontosságú, hogy az ember már egészen fiatalon tisztában legyen azzal, hogy milyen jogokkal rendelkezik. Amikor a járókelőket arról kérdezték, fontosnak tartanák-e, hogy ezeket a pontokat már az iskolában is oktassák, a válasz egyértelmű „Igen” volt.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát 1948-ban fogalmazták meg azzal a céllal, hogy a II. világháború borzalmai soha többé ne ismétlődhessenek meg. Ahhoz, hogy elérje ezt a célját, meg kell ismertetni azokkal, akiknek szánták, az Emberekkel.

A Fiatalok az Emberi Jogokért csapata ennek megvalósítása érdekében teljes oktatócsomaggal rendelkezik, mind általános-, mind középiskolások vagy akár felnőttek számára is és szívesen fogadják tanárok, iskolák, klubok érdeklődését a témában.

További információ: www.fiatalokazemberijogokert.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek