2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Két legyet egy csapásra” – A kerékpárlopásokat is beismerték a kábel tolvajok

„Két legyet egy csapásra” – A kerékpárlopásokat is beismerték a kábel tolvajok

Az illetékességi terület bűnügyi helyzetét tekintve az elmúlt időszak jó „termést” hozott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságnak, mivel több olyan vagyon elleni bűncselekmény is történt, amelyek összehangolt megoldásában a kapitányság állományának jelentős részre közreműködött sikeresen.

Június 29-ét megelőző időben Tiszaújváros külterületén a Tisza-híd alatt elhelyezett kábelcsatornából kb. 50 méter hosszú réz- és alumínium kábelt tulajdonítottak el dolog elleni erőszak alkalmazásával. A lopással okozott kár meghaladta a kétmillió forintot. Emellett kiemelt hangsúlyt kaptak az elmúlt két hónapban elkövetett kerékpárlopások is, amelyeket szintén a város területén követtek el.

Az ügyekben a Bűnügyi Osztály egyik nyomozója korábbi tapasztalatai alapján, valamint kiváló hely- és személyismeretének felhasználásával alapos adatgyűjtésbe kezdett, mely során körvonalazódott a kábellopás lehetséges elkövetői köre.

Mindezek eredményeként július 25-én öt személy került elszámoltatásra, majd gyanúsítottként kihallgatásra. A személyek mindannyian beismerő vallomást tettek. A rendőri munkát dupla siker koronázta, mivel a taktikailag jól felépített kihallgatásnak, valamint a mindenre kiterjedő házkutatásnak köszönhetően az öt főből két személy számos kerékpárlopásra nézve is beismerő vallomást tett. Egyikőjük még azt is megmutatta, hogy honnan tulajdonították el a főleg lakattal lezárt kétkerekűeket.

Utóbbi esethez kapcsolódóan a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által kerékpárlopásokkal kapcsolatban, 2012. július 18-án kiadott rendőrségi felhívást a hatóság ezúton visszavonja!

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek