2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Segített a vagyonvédelmi naptár: elfogták a fiatalkorú rablókat!

Segített a vagyonvédelmi naptár: elfogták a fiatalkorú rablókat!

Egy idős szendrői néni a megyei rendőr-főkapitányság által korábban összeállított vagyonvédelmi tájékoztató hatására szereltetett lakrésze bejáratához rácsot. A rendőrség korábbi ajánlásai időtállónak bizonyultak: a rács a nénit megvédte, a rendőrség pedig a rablókat elfogta és őrizetbe vette. Július 24-én éjfél előtt hívatlanok jártak egy idős szendrői néninél, akik a nyitott kapun bejutva a zárt garázs ajtaját kifeszítették. Onnan továbbjutva a folyosóra értek, időközben a sértett felébredt a zajokra. A néni ráccsal zárt lakrészébe azonban már nem tudtak bejutni. A támadók hiába követelték verbálisan a nénitől értékeit, az megfutamította támadóit, ugyanis védett lakrészéből közölte velük, hogy azonnal hívja a rendőrséget.

Mire felkelt a nap, a kapott személyleírás alapján az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsének munkatársai, felkutatták, elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 és 15 éves helyi fiatalembereket.

A fiatal koruk ellenére már büntetett előéletűnek számító elkövetők kihallgatásuk során beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt folytatott eljárásban – a két fiatalkorú gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vette, az illetékes nyomozási bíró pedig ügyészi indítványra a tegnapi napon elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek