2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Előzetes regisztráció helyett alapfokú iskolai végzettséghez kötné a választójogot a Jobbik

Előzetes regisztráció helyett alapfokú iskolai végzettséghez kötné a választójogot a Jobbik

A Fidesz ismét saját hatalmi érdekeit érvényesíti a választójogi szabályok kialakításakor, ahogy tette azt az egyéni kerületek határának saját maga általi meghúzásával is. Az előzetes regisztráció bevezetésével a korábbi kormánypárti kommunikáció is megsemmisült az egyszerű, egyfordulós és költséghatékony választási rendszerről, hiszen így gyakorlatilag ugyanúgy kétszer kell elmenni a voksolás céljából. A Jobbik volt az egyedüli ellenzéki párt, amely részt vett a Fidesz által kezdeményezett, ötpártinak tervezett egyeztetéseken, amelyeket azonban épp a kormánypártok nem vettek komolyan, hiszen hónapok óta nem került sor megbeszélésre, gyakorlatilag csak a konzultáció nyilvános hangoztatásáig jutottak el Lázár Jánosék.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az előzetes regisztráció nem akadályozza meg azt a csalási gyakorlatot sem, miszerint az írástudatlan, szegényebb, többségében cigány népesség szavazatait az elmúlt húsz év pártjai ételért-italért, néhány száz forintért megvásárolják. A nemzeti ellenzék azt javasolja, hogy a választójogot inkább kössük alapfokú iskolai végzettséghez, hiszen aki írni-olvasni sem tud, az nem képes arra sem, hogy felelős döntést hozzon az ország vezetéséről.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…