2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújult a Máltai Szeretetszolgálat Szikszói Csoportjának épülete

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat  Szikszói Csoportját 1998-ban 10-en alapították Suhajda József vezetésével,aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Régiója elnökségének is a  tagja. Jelenleg 24  taggal végzik az önkéntes munkájukat. Kezdetben a Szikszói Római Katolikus  Plebánia közösségi terme adott otthont számukra, de ez szűknek bizonyult, hiszen nemcsak a szikszói rászorultakat látják el adománnyal, hanem Abaúj 60 települése is hozzájuk tartozik.


2010-ben a Szikszói Önkormányzat felajánlotta számukra a Kossuth út. 5 szám alatt lévő épületet 10 éves ingyenes használatra úgy, hogy közben évente 100 ezer forint rezsiköltséget is magára vállalta.

Suhajda József arról tájékoztatott: mivel az épület felújításra szorult, ezért pályázat  segítségével oldották meg ezt a problémát, így bruttó 3,1 millió forintból újult meg az épület, amelynek munkálati az elmúlt hetekben fejeződött be.

Az ünnepségen köszöntőt mond:
Szekeres Gábor a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Régiója elnökségének tagja valamint Füzesséri József, Szikszó polgármestere

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…