2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Budapesti Operettszínház sikere Drezdában

Drezdában a világhírű Semperoperben kezdődött az a turné sorozat, melynek keretében a Budapesti Operettszínház társulata a következő három évben 300 alkalommal adja elő a Szépség és a Szörnyeteg című musicalt a német nyelvterületen. A jegyek az első öthetes  40 előadásból álló turnéra  mostanáig már 95 % -ban  elkeltek, a drezdai közönség pedig  felállva, hangos ovációval  ünnepelte a magyar társulat teljesítményét a pénteki premieren.

„ A magyar alkotócsapat rendkívül látványos és kreatív előadást hozott létre, melynek egyik különlegessége  a Herendi porcelán magyar  motívumának  használata. „ A  magas színvonalú német kiejtésért pedig külön köszönet, ez rendkívüli teljesítmény” – mondta Ralf Kokemüller, a turnét szervező német  BB Promotion igazgatója, a premier után. Philippe Gamba, a Disney International New Yorkból ez alkalomra Drezdába látogató színházi igazgatója is lelkesedett: „A magyar szólisták, táncosok, muzsikusok teljesítménye világszínvonalú, bármelyik  nagyváros színpadán megállná a helyét ez a  varázslatos, lendületes produkció , örülök, hogy ennek az előadásnak adtuk meg a németországi játszási jogot.”

A magyar társulat képviseletében, Lőrinczy György a szerződést létrehozó és a  vendégjátékokat irányító  menedzser köszönte meg  a bizalmat  és a lehetőséget. „Ez a vendégjáték nemcsak a Budapesti Operettszínház, hanem az egész magyar kulturális élet  dicsősége is,   hiszen ilyen előadásszámban nem lépett még fel magyar társulat német nagyvárosok kiemelkedő zenés-színpadain.  Megtiszteltetés hetekig jelen lenni többek között  a Semperoper, a Mannheimi Operaház,  a frankfurti Alte Oper, vagy a bécsi Stadthalle programjában. Az pedig külön öröm, hogy a Baden-Baden-i Festpielhausban a musical mellett a Csárdáskirálynőt is bemutathatjuk ősszel.”

Az augusztus közepéig tartó első  vendégjáték további érdekessége, hogy a  100 fős társulat hármas szereposztásában a németül már rutinosan játszó színész énekesek- Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Kékkovács Mara, Füredi Niki, Földes Tamás, Bálint Ádám,  Németh Attila, Bardóczy Attila, Sánta László és Magócs Ottó –  mellett ezúttal az Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójának fiataljai is lehetőséget kaptak. Így Jenes Kitty, Barkóczy Sándor, Szentmártoni Norman és Angler Balázs is bemutatkozhatott főszerepben a német közönségnek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek