2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Drágán add a bérletet!

Bruce Willis filmjének forgatása miatt már többször, több helyen zárták le Budapest útjait, hídjait, valamint vonták ki a járdákat a gyalogos forgalom elől, fennakadásokat okozva ezekkel főváros közlekedésében. A lezárások óriási dugókat okoztak, és a járókelők is csak hatalmas kerülőkkel tudtak közlekedni, ami azt bizonyítja, hogy minden szakmai hozzáértés nélkül irányítják azt. Vasárnap kora délutántól késő estig lezárni olyan utakat és egy teljes hidat, amit rendszerint ilyenkor használnak a legtöbben a Balatonról érkező fővárosi lakosok, az a hozzáértés legcsekélyebb jelenlétéről tanúskodik.

A közterületek filmforgatásra való hasznosításának szervezését és díjaztatását a Közterület-hasznosítási Bizottságtól saját hatáskörébe vonta a polgármester. A városvezetésnek azonban be kellene látnia, hogy ennek a feladatnak az elvégzéséhez nem elegendő az, ha valaki szereti a mozifilmeket. Az útlezárások koordinálásához ugyanis szakmai háttér, tapasztalat és hozzáértés szükséges.

Bízunk abban, hogy az utak bérléséért nagyobb összeget kapott a főváros, mint amekkora felfordulást okozott a filmforgatás, ha már városmarketing szempontból csak elenyésző pozitív hatása volt. A filmben ugyanis ezek a helyszínek Oroszországban játszódnak majd, a külföldi sajtó pedig Budapest helyett Bukarestről ír a produkcióval kapcsolatban. Felmerül a kérdés, hogy ha úgyis orosz városként szerepel majd a filmben Budapest, akkor miért nem egyenesen ott készítették el a jeleneteket. Valószínűleg azért, mert az orosz partner jóval nagyobb összeget kért volna a forgatások helyszínéért.

A fővárosi Jobbik kíváncsi arra, hogy a filmforgatás miatt káoszt okozó lezárások mennyi bevételt hoztak a fővárosnak, ezért tételes kimutatást fog kérni a városvezetéstől erre vonatkozóan.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője, a Közterület-hasznosítási Bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…