2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Aknagránátot találtak az út szélén

Vashulladékot szállított kerékpárján az a 29 éves ózdi férfi, aki az egyik helyi fémhulladék-átvevő telepen kívánta leadni a háztartásában szükségtelenné vált anyagokat. Útban az átvevőhely felé a 25-ös számú főút melletti útpadkán, az Ózd, Kőalja út magasságában egy rozsdás vasdarabra lett figyelmes. Felemelve elég nehéznek bizonyult, így az a kerékpár kosarába, a többi fémhulladék közé került.

A hulladék vas leadása után a telephely dolgozójának jelzése alapján a helyszínre érkező ózdi rendőrök értesítették a tűzszerészeket, akik megállapították, hogy az útpadkán talált, leadott tárgy egy 82 mm-es, éles, orosz gyártmányú aknagránát.

Az ügyben végzett adatgyűjtés szerint a gránátot megtaláló és azt vashulladéknak néző férfi nem volt tudatában annak, hogy mit talált. Ő úgy gondolta, hogy a nehéz, rozsdás vasdarabbal kissé megnövelheti aznapi bevételét.

Az aknagránát körzetét az Ózdi Rendőrkapitányság lezárta, azt a tűzszerészek a helyszínről elszállították, majd föld alatti robbantással ártalmatlanították.

Az Ózdi Rendőrkapitányság robbanóanyaggal, robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…