2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Újabb bölényborjú született Füzérkomlóson

Mint azt Mester Andrástól a füzérkomlósi Fehér Szikla Panzió tulajdonosától megtudtuk, egy hónapon belül a második borjú született meg a bölényfarmon. Mint arról lapunk is hírt adott , a bölényfarmon egy hónappal ezelőtt született meg az első borjú, Huberta. A második, Hunor pedig tíz nappal ezelőtt látta meg a napvilágot. A csorda korábban öttagú volt, amelyet két évvel ezelőtt telepítettek a Magyarország észak-keleti részén lévő farmra. Ha újabb állatokkal gyarapszik, szeretnék egyszer majd szabadon engedni őket.
A bölény egykor nagy számban élt Magyarországon, de az 1800-as évek végére teljesen kihalt. Az országban száz éve nem született bölényborjú félvad tartásban. Európában körülbelül 3500-4000 bölény él szabadon. Különlegességük, hogy nem lehet háziasítani őket, mindig vadak maradnak. Jámbor, növényevő állatok,- mintegy napi ötven kiló növényt fogyasztanak –  kerülik az embert, súlyuk akár egy tonna is lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…