2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Terítéken a közutak három fő „gyilkosa” – Megtartotta éves beszámoló ülését a megyei baleset megelőzési bizottság

Terítéken a közutak három fő „gyilkosa” – Megtartotta éves beszámoló ülését a megyei baleset megelőzési bizottság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset megelőzési Bizottság (MBB) április 19-én tartotta éves beszámoló ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

Az ülésen a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős illetve abban érintett további szervek és szakemberek is. Többek között képviseltette magát a megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, a Magyar Közút megyei igazgatósága, a Magyar Autóklub Észak-Magyarországi Szervezete, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a MÁV Zrt., a Mentőszolgálat, a Megyei Polgárőr Szövetség, a Borsod Volán, valamint a Fogyatékkal Élő Emberek Társadalmi Szervezeteinek Regionális Szövetsége is.

Az éves beszámoló ülést megtisztelte jelenlétével Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke is.

Kovács Béla r. ezredes főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató az MBB elnöke, Lasztóczi Péter r. alezredes, az MBB korábbi ügyvezetője, Pitkó László r. alezredes, a B-A-Z. MRFK Közlekedésrendészeti Osztály Vezetője, az MBB ügyvezető elnöke, valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt év főbb baleseti mutatóiról.

A tájékoztató során elhangzott: a járműforgalom szinte folyamatos emelkedése ellenére a megye közútjain az eltelt csaknem félszáz évben (1963 óta!) 2011. évben történt a legkevesebb személyi sérüléssel járó baleset. A „baleseti-csúcs”-nak számító 2005. év óta a baleseti mutatók ugyanis – a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően – folyamatos csökkenést mutatnak. A kedvező tendencia ellenére a szakembereknek jócskán akad még tennivalójuk, mivel Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében a tavalyi évben 749 balesetben még így is 34-en vesztették életüket.

A tájékoztatón az előadók megemlítették: a közutak három fő „gyilkosának” a sebességtúllépés, az ittas járművezetés és biztonsági öv használatának elmulasztása számít.

A tervekről szólva Kovács r. ezredes kiemelte: nyugat európai mintára a megye „baleseti gócpontjainak számító”, veszélyeztetett útszakaszokon a hatóságok un. sebességmérő zónákat alakítanak ki, melyet figyelemfelhívó tábla is jelöl majd. Ezáltal kívánnák a kritikusnak mondott útszakaszok baleseti mutatóit minimálisra redukálni.

Az ülésen elhangzott még: számos, a baleset-megelőzést szolgáló kezdeményezést indítottak útjára közös erőfeszítéssel az MBB tagjai, melyek sikere közös érdekünk és felelősségünk!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…