2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Nyeregben a józanság – Súlyos kerékpáros baleset Tiszakesziben

Nyeregben a józanság – Súlyos kerékpáros baleset Tiszakesziben

Egy ittas kerékpáros több bordáját is eltörte Tiszakesziben. A közúti forgalomban a gyalogosok mellett a biciklisek a legsérülékenyebbek. A veszélyeztetettség csak tovább fokozódik, ha a kétkerekűvel közlekedők ittasan vesznek részt a forgalomban.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja annak a közlekedési balesetnek a vizsgálatát, amiben súlyosan megsérült egy kerékpáros. Az elsődleges adatok szerint április 18-án egy 34 éves miskolci férfi az esti órákban ittasan kerékpározott Tiszakesziben. Egy enyhén jobbra ívelésű kanyarban egyensúlyát vesztette majd vízelvezető árokba borult. A férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetben a biciklisnek több bordája eltört, több foga kitört, illetve a fején is megsérült.

A kerékpáros közlekedés is veszélyes üzem!

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a KRESZ szabályai előírják, hogy a járművel való közlekedést minden esetben vezetésre képes állapotban kell elkezdeni. Így a kerékpárosoknak is figyelembe kell venniük egészségi, fizikai állapotukat, s amennyiben úgy ítélik meg, hogy az nem kielégítő, akkor nem tanácsos a két kerekűre ülni.

A kerékpáros közlekedés Európában és Magyarországon egyaránt a figyelem középpontjába került. Ennek oka, hogy a kerékpárosok – mint a közúti közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevői – aránya az összes közlekedési baleseten belül magas. A kerékpárral érintett közlekedési balesetekre jellemző, hogy szinte minden esetben személyi sérüléssel járnak, s igen gyakran súlyos, ill. tragikus kimenetellel végződnek. Éppen ezért fontos tudni, hogy a kerékpárosok közúti ellenőrzése mindenki biztonságát szolgálja!

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek