2024. 07. 1. hétfő

Tihamér, Annamária
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Ha még látni szeretné a napos oldalt...

Ha még látni szeretné a napos oldalt…

Ha még látni szeretné a napos oldalt...Bár a ma esti győri meccsnél nincs fontosabb ez idő tájt – olvasható a DVTK-blog.blogspot.com szurkolói
webnaplóban -, ám az is váratlanul sürgetővé vált, ha és aki meg szeretné tekinteni még utoljára a diósgyőri stadiont az elmúlt évtizedekben ismert állapotában. Jómagam ebbe a kategóriába esem – folytatja a blog szerzője -, s mivel két hete egyeztetésben állok a klubbal, hogy mikor mehetnék („hivatalosan”) be a létesítménybe, hogy egy nagyobb fotósorozatot készítsek a lebontásra ítélt lelátórészről a magyarfutball.hu site gyűjteménye számára, mellbevágásként ért a legutóbbi napok híresztelése, miszerint már most is késésben vagyok – tekintve hogy bontják a bontandót!

 


Jelentem: tényleg. Nem várhattam ugyanis a megbeszélt hétfői időpontig (amikor egyébként polgármesteri sajtótájékoztató lesz a helyszínen a fejleményekről), hanem szombaton délelőtt kibicikliztem Diósgyőrbe, s az érintett szakaszon a nagyobbrészt már elbontott külső kerítés, beljebb pedig a teljeseb lefűrészelt tribünkorlátok látványa fogadott. Ezeket már nem tudom megörökíteni az utókornak… Vittem magammal két gépet is, úgyhogy több mint két órát eltöltöttem a jelenleg is folyó munkálatok között – a hegesztés, lángvágást végző szakemberek jelezték, nem zavarom őket -, annál is inkább, mert a most épülő még külsőbb (ideiglenes) elkerítés még nem készült el, a régi meg már „lyukas”, így a napos oldali betonlépcsőkre egyesületi engedély nélkül is feljuthattam. (A pályára azért nem másztam be, úgyhogy onnan majd tényleg csak „legálisan” tudok képeket készíteni.)

Mindezt azért mondom el most, sürgetőleg, mert nem tudni, ezek után milyen ütemben zajlik majd a bontás, könnyen lehet, hogy hamarabb köddé válik a jól ismert építmény, mintsem kalkulálnánk. Úgyhogy ajánlom, még e hétvégén, aki teheti és ambicionálja, guruljon el az Andrássy útra, s addig nézze, fényképezze, memorizálja a közel fél évszázadon át a retinánkba égett látványt, amíg még teheti. (Aztán irány Győr – avagy haza, és internet, online közvetítés, s persze hajrá, Diósgyőr.)

Beharangozó a szombat esti Győr – Diósgyőr mérkőzésről:
http://dvtk-blog.blogspot.com/2009/08/gyor-diosgyor-beharangozo.html

 

 

Ha még látni szeretné a napos oldalt... Ha még látni szeretné a napos oldalt...
Ha még látni szeretné a napos oldalt...

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek