2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nem áprilisi tréfa – Minden eddiginél nagyobb Miskolczi Vásár

Mostantól minden hónap elsején a korábbinál jóval bővebb programot kínálnak a „Miskolczi Vásár” látogatóinak, Miskolc belvárosában. – hallhattuk a szerdai miskolci sajtótájékoztatón.

 

Az operafesztivál-szervező Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Némedi Varga Zoltán elmondta: szándékuk szerint a vásár sokkal áttekinthetőbb lesz az eddigieknél, s célul tűzték ki, hogy olyan kézművesek is elhozhassák portékáikat, akik csak kis szériában állítják elő termékeiket. Tőlük helypénzt sem kérnek, akárcsak a Fügedi Márta és a Bükkaljai Népművészeti Egyesülettől sem. Az árusoknak azonban számlaképesnek kell lenniük. A pártoktól függetlenül szerveződött Magyarok Szövetsége bekapcsolódásával megjelenhetnek a régió őstermelőinek termékei is.
Most vasárnap a Perecesi Fúvószenekar és az Agyagbanda zenél.

A programok szervezőit – Braun István (Miskolci Régiségvásár), Magyarok Szövetsége (Magyar Portékák Vására), Miskolci Kulturális Szövetség (Miskolczi Lacikonyha),Miskolci Galéria és Városi Művészeti Múzeum (KrePP), Miskolci Kulturális Szövetség – összefogtak, s az eddigihez nem hasonlítható gazdag programmal várják az érdeklődőket Április 1-én.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek