2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Jól működik a jelzőrendszer Miskolcon-ülésezett a helyi védelmi bizottság

Jól működik a jelzőrendszer Miskolc városában- hangzott el a mai, helyi védelmi bizottság ülésén, amit a rendkívüli hideg időjárásra és az emiatt fellépő helyzetek kezelésére hívott össze Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke.
A meteorológia előrejelzések szerint a következő napokban akár a -20 fokot is elérheti az éjszakai hőmérséklet, a hétvégére pedig erős havazás várható.
A hajléktalan személyek ellátását Miskolcon az önkormányzattal megkötött ellátási szerződés alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Napfényt az Életnek Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete végzi.
Miskolc önkormányzata – a szociális és gyermekjóléti intézményekkel, a hajléktalan ellátórendszerrel, valamint a mentőszolgálat, rendőrség, tűzoltóság és polgárőrség szükség szerinti bevonásával – kiemelt figyelmet fordít a téli, illetve hideg időszak miatt veszélyeztetett emberek megsegítésére.

A jól működő jelzőrendszernek köszönhetően menekült meg ma a fagyhalál elől egy idős ember a bodótetői házában. A járőrök jelentették a polgármesteri hivatalnak, hogy napok óta nem látják a kéményt füstölni. A szociális osztály riasztotta az Iránytű Szociális Szolgálatot, akik azonnal a helyszínre mentek. A Vöröskereszt fát és élelmet vitt az idős embernek és felajánlották számára, hogy elhelyezik a szállón, de az idős ember ezzel a lehetőséggel nem élt.

Miskolc város polgármestere, Dr. Kriza Ákos arra kér mindenkit, hogy a rendkívüli hideg miatt fokozottabban figyeljünk embertársainkra, hogy megelőzzük a kihűléses haláleseteket. Különösen nagy veszélyben vannak ilyenkor az utcán élő hajléktalanok és a saját, sok esetben fűtetlen lakásukban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek. A polgármesteri hivatal kérésére a Borsod Volán Búza téri állomásán meghosszabbították a váróterem nyitva tartását.
Kérjük, amennyiben olyan veszélyeztetett,elhagyatott emberről szereznek tudomást, akit bármilyen okból kihűlés fenyeget, kérjenek segítséget az alábbi éjjel-nappal ingyenesen hívható telefonszámokon:

Rendőrség: 107

Tűzoltóság: 105

Mentőszolgálat: 104

Miskolci közterület-felügyelet: 06-80 460-046

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: 46/530-497

Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete: 46/323-260

Napfényt az Életnek alapítvány: 46/324-525

Közútkezelő : 46/432-111

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…