2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ünnepi díszbe öltözött Kazincbarcika

Kibővített hálózat és új motívumok jellemzik a barcikai ünnepi fényeket, melyek pompázatos ruhába öltöztetik a várost. Kazincbarcikán 2003-tól minden esztendőben Adventtől Vízkeresztig kapcsolták fel az ünnepi díszkivilágítást.

 

Idén új díszek és motívumok kerültek ki Kazincbarcika közterületeire és bővült a díszkivilágítással érintett utcák, terek száma is. Aki Miskolc irányából érkezik Kazincbarcikára és a 26-os számú főútról felkanyarodik a városba, végig az ünnepi fények között autózhat. A füzérek idén a lakosság igényeihez és jelzéseihez igazítva megújultak és kibővültek, így már az Építők útja, a Május 1. út kórház előtti része, illetve a körforgalmak ki- és bevezető szakaszai is ünnepi fénybe öltöztek.

– Városunkban a díszkivilágítás december elsejétől Vízkeresztig naponta délután négytől reggel 7 óráig működik – mondta Fekete Sándor, az Arborétum Non-profit Kft. ügyvezető-igazgatója.

– A 2003-ban kiépített rendszert évről-évre a városlakók igényeinek megfelelően bővítettük. Idén jelentős fejlesztést kellett végrehajtanunk, mert a motívumok és átfeszítések jó része oly módon elhasználódott, hogy azokat ki kellett cserélnünk. Ezzel párhuzamosan néhány elem áthelyezésére is sor került: az Egressy út teljesen új ünnepi köntösbe bújt és a Mátyás király útra kerültek a főút korábbi motívumai. A körforgalomhoz nyolc, a Jószerencsét út kórház felé vezető szakaszára pedig kilenc új díszt helyeztünk ki. Az Építők útja felé tíz ünnepi átfeszítést készítettünk és a Május 1. útra is kikerült tíz darab csillagmintás motívum. Mindennel időben elkészültünk, a különböző elemek szép sorban kerültek a helyükre, majd bekötöttük őket. Így tíz kollégám egy héten át, reggeltől-estig tartó munkájának köszönhetően a karácsonyi díszkivilágítás már teljes pompájában köszönti az ünnepet – tudtuk meg Fekete Sándortól.

A díszkivilágítás fejlesztése 4.2 millió forintba került, az összeget a cég saját költségvetéséből belső átcsoportosítással fedezte. Az Arborétum Kft. munkatársai a Városháza és az Egressy közötti területen három fenyőt is világító ruhába öltöztettek, mintegy kedvet csinálva a kazincbarcikai intézmények, cégek, vállalkozók és lakók ünnepi városszépítéséhez. Mint már korábban megírtuk: a helyi Városszépítő Egyesület és a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma idén is meghirdette a „Legyen az ünnep még szebb!” elnevezésű karácsonyi városszépítő versenyét, melyre öt kategóriában lehet nevezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…