2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

Szeptember második felében többek között lopás, valamint ittas vezetés miatt is eljárást indítottak a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai.

Prügy külterületén a helyi mezőőr ért tetten egy fiatalkorú, valamint két felnőtt korú helyi lakost, akik kerékpárjaikra mintegy 450 kg csöves kukoricát pakoltak fel. A területnek ahonnan leszedték a termést egyikük sem tulajdonosa. A három férfit a járőrök a Taktaharkány Rendőrőrsre előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették őket.

Mindhármuk felelősségre vonására gyorsított eljárás keretében került sor, amely során a Szerencsi Városi Bíróság a fiatalkorú fiút figyelmeztetésben, egyik felnőtt korú társát pénzbírságra, a másikat pedig 10 nap elzárásra ítélte.

Mezőzombor külterületén ért tetten a helyi körzeti megbízott rendőr egy nőt, aki szintén éppen kukoricát szedett. A zsákban már mintegy 40 kilónyi termés volt leszüretelve. Mint kiderült az ültetvény nem a nő tulajdona volt, így a járőr a kukoricaszedőt előállította.  Az asszonyt a Szerencsi Rendőrkapitányságon szabálysértési őrizetbe vették, majd a Szerencsi Városi Bíróság 15 nap elzárásra ítélte.

Tokajban az egyik lakóparkhoz vezető útról a Bodrog folyóba hajtott egy személygépkocsi sofőrje. A helyszínre érkező járőrök az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsit vezető férfi erősen ittas állapotban van. A sofőr azt is elmondta, hogy öngyilkossági szándékkal hajtott a folyóba. A baleset során az autós nem sérült meg, azonban mentális problémái miatt a mentők kórházba szállították.

Szegi település egyik közintézményének körbekerített udvarára hatolt be egy helyi férfi, ahonnan leszerelte és eltulajdonította a gyermekcsúszdát. A bejelentést követően a Tokaji Rendőrőrs járőrei megállapították az elkövető kilétét, majd előállították, illetve felelősségre vonták a csúszda-tolvajt. Az eltulajdonított gyermekjáték, melynek értéke 15.000,- Ft, visszakerült eredeti helyére.

A Tokaji Rendőrőrs eljárást indított ismeretlen tettes ellen, aki Bodrogkeresztúr külterületén az egyik legelőről eltulajdonította a terület körül elhelyezett kb. 700 méter villanypásztor vezetéket, a hozzá való adaptert, közel 200 csavaros műanyag szigetelőt és az akkumulátort. A lopással okozott kár közel 70.000.- Ft.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…
Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…