2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megvan a Tüzér-Thököly használatbavételi engedélye

A tegnapi napon kapták kézhez az érintett felek a Nemzeti Közlekedési Hatóság határozatát, amely a miskolci városi villamosvasút-fejlesztés keretében felújított, átépített Tüzér – Thököly utca közötti pályaszakasz használatbavételi engedélyét tartalmazza. Az engedély a pályára, a villamos felsővezetékre és az utasperonok használatba vételére vonatkozik.
A tavalyi műszaki átadás után, a próbaüzemet követően kérte meg az MVK Zrt ez év áprilisában a Tüzér – Thököly közötti pályaszakaszra a használatbavételi engedélyt. A mai napon érkezett határozat szerint nincs olyan hiányosság, amely ezen szakasz rendeltetésszerű használatát akadályozná. Az elkészült létesítmény továbbra is Miskolc MJV Önkormányzatának tulajdonában és Miskolc Városi Közlekedési Zrt. üzemeltetésében marad.

A szeptember 1-jén forgalomba helyezett újabb pályaszakasz-Thököly utca-Diósgyőri Gimnázium- műszaki átadás-átvételi eljárása még folyamatban van. Az elindult próbaüzem (maximum hat hónap lehet) lejártáig kell az újabb használatba vételi eljárást megindítani.

A pálya felújítás következő szakasza a jelenlegi Diósgyőri végállomásig tart, ezt követi majd a tervek szerint a december végére elkészülő meghosszabbítás Felső-Majláthig.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek