2024. 07. 1. hétfő

Tihamér, Annamária
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Újabb technológiafejlesztés a Samsonite gyárában

Kapacitásbővítés és új termékcsalád gyártási hátterének kialakítása valósul meg uniós támogatással a Samsonite szekszárdi bőröndgyárában.

 


Az új technológia és gyártási tevékenység bevezetése 2009-ben kezdődött meg, mely alapfeltételét képezte a foglalkoztatotti állomány hosszú távú megtartásának és bővítésének. A több fázisból álló beruházás megvalósításában meghatározó szerepet töltött be a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból megszerzett támogatás, mely megteremtette a további fejlődés alapját.

Pinczel József gyárigazgató szerint a megnövekedett globális kereslet kielégítéséhez most újabb kapacitás- és kínálatbővítésre van szükség, melyet a 2. fázisú beruházással valósítanak meg a szekszárdi üzemben, ahol az új termékcsalád bőröndjeit gyártják majd. A beruházás alapja két darab formázógép, illetve a gyártáshoz szükséges tartozékok üzembe állítása.

A GOP 2.1.1-10/C ’Komplex vállalati technológia fejlesztés’ elnevezésű pályázat eredményeképpen szélesedik és bővül a Samsonite Hungária Kft. tevékenysége, a beruházással a gyár hatékonyságának növelése érhető el. A vállalat Magyarországon 2008-ban 91 ezer, 2010-ben 420 ezer darab bőröndöt szerelt össze, 2012-ben 572 ezer darab gyártását, összeszerelését tervezi, részben folyamatos műszak alkalmazása mellett.

Az árbevétel a várakozások szerint több mint 100 %-os növekedést mutat a 2009-es 4,8 milliárd Ft-os bevételhez képest, a létszám pedig a tervek szerint mintegy 150 fővel bővül – nyilatkozta Pinczel József.

A projekt keretében közel 780 millió Ft összköltséggel, mintegy 195 millió Ft támogatási igénnyel döntően gépbeszerzés valósul meg betanítással, valamint a kapcsolódó infrastrukturális átalakítással kiegészítve. A projekt 2010. december 20-án vette kezdetét, befejezésének tervezett időpontja pedig 2011. november 30.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az autóbérlés új korszaka
A saját autó fenntartása költséges, ráadásul nem kis felelősséggel is jár. Érthető tehát, ha valakinek nem fűlik hozzá a foga, és inkább más alternatí…

További cikkek