2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • „Bűvös átalakulás” – avagy a Rubik-kocka és Dózsa Tagiskola esete

„Bűvös átalakulás” – avagy a Rubik-kocka és Dózsa Tagiskola esete

Nemcsak korszerűsödik, de megjelenésében is modern és üde látványt nyújt majd ősztől az Ádám Jenő Általános Iskola Dózsa György Tagiskolája, ahol már javában folyik a komplex épületenergetikai beruházás.

A tervezők egy szokatlanul vidám, színes „ruhát” álmodtak meg az épületnek: sokak szerint olyan lesz, mint egy óriás bűvös kocka, ami már megjelenésével is a falak között folyó minőségi munkát, ugyanakkor könnyed, családias hangulatot sugározza majd.

 

Évtizedekig meghatározó lesz az uniós beruházás

Bár a színek még nem látszanak, az viszont már most tudható, hogy a beruházás során olyan külső és belső felújítások valósulnak meg, melyek hosszú évtizedekre garantálják az iskolában a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást. A beruházás kapcsán sor kerül a nyílászárók teljes körű cseréjére, már folyik a komplex homlokzati és lábazati hőszigetelés, majd a lapostető hőszigetelését és a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is elvégzik a kivitelezők. Az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt tavasszal kezdődött el és a munkálatok várhatóan októberig tartanak. A beruházás összértéke meghaladja a 166 millió forintot, melyhez az unió és a Magyar Állam több mint 132 millió forinttal járul hozzá.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek